‘Film Atölyesi’ Açılıyor haberi

intersinema.com

 Ana Sayfa | Vizyondaki Filmler | Gelecek Filmler | Haberler | Film Arşivi | Kişi Arşivi | Seanslar | İletişim

 

19 Temmuz 2008 Cumartesi

 
interSinema'da Ara:
 
 
TOP10 FİLM
E-MAİL LİSTELERİ
SİTE HARİTASI
YAZARLAR
KÜNYE
BİZE YAZIN
‘Film Atölyesi’ Açılıyor haberi

 

SİNEMA HABERLERİ

Haberlerde kelime ara:
tüm haberler

‘Film Atölyesi’ Açılıyor
03.01.2003

Sinematek bünyesinde açılan sinema kursları bu yıl 5 Ocak tarihinde başlıyor. Ancak kışın katılamayacak olanlar için yaz sezonu seçeneği de var.

Sinema:‘Film Atölyesi’ Açılıyor
Senaryo yazımı, film yapım süreci, ışık, ses, renk, objektifler, filtreler, kamera kullanımı, kurgu teknikleri, dekor, kostüm, aksesuar, makyaj, film hileleri, film incelemesi, yönetmenlik, oyunculuk ve sinematografi gibi derslerin teorik ve uygulamalı olarak verildiği ‘Film Atölyesi’ toplam 2 aylık bir program.

Şehirdeki değişik mekanlarda, hem gezi hem de çekim çalışmalarının yapılacağı atölyede, kısa filmlerden örnekleri izlenip, film incelemesi yapılıyor. Amaç ise ‘katılımcıların bir film çalışmasının tüm aşamalarını görerek, yaşayarak, bir film ekibinin görevlerini üstlenerek öğrenmelerini sağlamak’ olarak açıklanıyor.

Bu amacı gerçekleştirmek için temel sinema bilgileri teorik olarak anlatılıyor, senaryo yazımı, sinema tekniği bilgisi, kamera ve çekim bilgileri ise uygulamalı olarak gerçekleştiriliyor.

FİLM ÇEKİM SÜRECİ

Atölye sonunda tüm katılımcıların bir film çalışması süreci yaşaması sağlanıyor ve ortak bir kısa film üretiliyor. Atölye bitiminde tüm öğrencilere içinde kendi filmleri olan birer VCD ve katılım sertifikası veriliyor.

Atölye; 2 ay sürüyor (Toplam 9 hafta,18 gün,45 saat) . Teorik dersler dershanede çekimlerse şehrin değişik mekanlarında yapılıyor. İlk üç ders içinde atölyenin beğenilmemesi durumunda ücret iade ediliyor ancak üç dersten sonra yapılacak itirazlar kabul edilmiyor. Katılımcıların önüne sürülen koşullarsa ‘Grup çalışmasına uyum’, ‘Aktif katılım’ ve ‘yardımlaşma’.

Bu atölyeden faydalanamayanlar içinse 20 Mayıs 2003’de Olimpos’ta Sinema Yaz Okulları başlıyor.

FİLM ATÖLYESİ-İSTANBUL
Tarih: 5 Ocak Pazar Saat: 12.00 - 17 Mart 2003 (9 hafta X 2 gün X 2,5 saat ders)
Ders günü ve saatleri: Her Pazar: 12.00-14.30, Her P.tesi: 19.00-21.30
Adres: Asmalımescit Sok. No: 56/3 Tünel - İstanbul
Tel: 0.212.245 43 76
GSM: 0.536.472 03 28
web: www.sinematek.org
e-mail: sinematek@email.com
asinematek@yahoo.com

FİLM ATÖLYESİ - ANKARA
Tarih: 4 Ocak C.tesi Saat: 12.00 - 15 Mart 2003 (9 hafta X 2 gün X 2,5 saat ders)
Ders günü ve saatleri: Her Cumartesi: 12.00-14.30, Her Cuma: 19.00-21.30
Atölye: Çağdaş Sanatlar Merkezi Zemin Kat Kennedy Cad. No: 4 Kavaklıdere
Tel: 0.312.490 29 32
GSM: 0.536.472 03 28
web: www.sinematek.org
e-mail: sinematek@email.com
asinematek@yahoo.com


Kaynak: NTV

   
       
 
         

 

 

Ana Sayfa - Vizyondaki Filmler - Gelecek Filmler - Haberler - Film Arşivi - Kişi Arşivi - Sinema Salonları ve Seanslar
Yazarlar - Film Önerisi - Top10 Film - Linkler - Künye - Reklam Yayınlama - Bize Yazın

(c) interSinema.com - interSinema.com'da yayınlanan materyaller, önceden izin alınarak ve kaynak gösterilerek yayınlanabilir.
Bize iletmek istediğiniz bir mesajınız varsa lütfen buraya tıklayınız.
Bulunduğunuz sayfa: ‘Film Atölyesi’ Açılıyor haberi