Benigni'den Irak'ta bir aşk hikayesi haberi

intersinema.com

 Ana Sayfa | Vizyondaki Filmler | Gelecek Filmler | Haberler | Film Arşivi | Kişi Arşivi | Seanslar | İletişim

 

08 Eylül 2008 Pazartesi

 
interSinema'da Ara:
 
 
TOP10 FİLM
E-MAİL LİSTELERİ
SİTE HARİTASI
YAZARLAR
KÜNYE
BİZE YAZIN
Benigni'den Irak'ta bir aşk hikayesi haberi

 

SİNEMA HABERLERİ

Haberlerde kelime ara:
tüm haberler

Benigni'den Irak'ta bir aşk hikayesi
05.10.2005

Oscar sahibi İtalyan yönetmen Benigni, yeni filminde Irak savaşını ele alıyor

Sinema:Benigni'den Irak'ta bir aşk hikayesi
İtalyan yönetmen, 'Kaplan ve Kar' adlı yeni filmiyle geliyor

'Life is Beautiful' (Hayat Güzeldir) filmiyle tanınan İtalyan yönetmen ve aktör Roberto Benigni, Irak savaşını konu alan bir film yaptı.

İtalya'nın başkenti Roma'da, 'The Tiger and the Snow' (Kaplan ve Kar) adlı savaş karşıtı filminin tanıtımını yapan Benigni, Irak savaşı sırasında bir aşk hikayesini anlattığı filmini tanıttı.

'Savaşa karşı olduğunuzu doğrudan ifade ederseniz bu geri teper' diyen Benigni, 'insanları harekete geçirmeyi, dikkatini çekmeyi amaçlıyorum, bu yapabileceğim tek şey' ifadesini kullandı.

Filmin ideolojik olmadığını ve filmde görünen 'işsiz silahlı kişiler' olarak nitelendirdiği ABD askerleri hakkında herhangi bir yargılama yapmayı amaçlamadığını söyleyen Benigni, filmin, 'yıkıcı, devrimci ve dünyada etkili güç olan duygunun gücü' üzerine yoğunlaştığını belirtti.

Benigni, filminin Irak'ta da gösterilmesini umduğunu ve film çalışmaları sırasında, Irak'ın kültürü ve dili konusunda Iraklı danışmanlardan birçok tavsiye aldığını anlattı.

Jean Reno Iraklı bir şairi canlandırıyor

Filmde bir İtalyan şairi oynayan Benigni, Irak savaşının başında sevdiği kadını kurtarmak için Irak'a gidiyor. Benigni'nin eşi Nicoletta Braschi de Benigni'nin Bağdat'ın bombalanması sırasında yaralanan sevdiği kadın rolünü oynuyor.

Fas doğumlu Fransız aktör Jean Reno da filmde bir Iraklı şairi canlandırıyor. Tunus'ta çekilen ve yaklaşık 35 milyon dolara mal olan film, İtalya'da 14 ekimde, diğer ülkelerde ise aralık ayında gösterime girecek.

Benigni, 'Hayat Güzeldir' filmiyle 1999 yılında En İyi Yabancı Film dalında Oscar alırken, kendisi de En İyi Erkek Oyuncu Oscarı'nı kazanmıştı.

Film ayrıca Orijinal Drama dalında Oscar'ı elde etmişti. Benigni'nin son filmi 'Pinokyo',2002 yılının sonunda İtalya'da gösterime girmişti.


Kaynak: CNNTURK.com


Haberde adı geçen kişilerle ilgili bilgi için tıklayın:
   

Ana Sayfa - Vizyondaki Filmler - Gelecek Filmler - Haberler - Film Arşivi - Kişi Arşivi - Sinema Salonları ve Seanslar
Yazarlar - Film Önerisi - Top10 Film - Linkler - Künye - Reklam Yayınlama - Bize Yazın intersinema.com

(c) interSinema.com - interSinema.com'da yayınlanan materyaller, önceden izin alınarak ve kaynak gösterilerek yayınlanabilir.
Bize iletmek istediğiniz bir mesajınız varsa lütfen buraya tıklayınız.
Bulunduğunuz sayfa: Benigni'den Irak'ta bir aşk hikayesi haberi