Büyükelçiden ABD askerlerine 'Kurtlar Vadisi Irak' uyarısı haberi

intersinema.com

 Ana Sayfa | Vizyondaki Filmler | Gelecek Filmler | Haberler | Film Arşivi | Kişi Arşivi | Seanslar | İletişim

 

24 Temmuz 2008 Perşembe

 
interSinema'da Ara:
 
 
TOP10 FİLM
E-MAİL LİSTELERİ
SİTE HARİTASI
YAZARLAR
KÜNYE
BİZE YAZIN
Büyükelçiden ABD askerlerine 'Kurtlar Vadisi Irak' uyarısı haberi

 

SİNEMA HABERLERİ

Haberlerde kelime ara:
tüm haberler

Büyükelçiden ABD askerlerine 'Kurtlar Vadisi Irak' uyarısı
10.02.2006
ABD Büyükelçisi Ross Wilson, ABD askerlerinin 'Kurtlar Vadisi Irak' filminin gösterildiği bölgelerde dikkatli olmasını istedi. Wilson, Adana İncirlik'teki ABD üssünde görevli ABD askerlerinin üs dışında ve filmlerin gösterildiği sinema yakınlarında dikkatli olmaları gerektiğini ifade eti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i ziyaret eden Wilson, son günlerde 'karikatür krizi' konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero'nun olayla ilgili yaptıkları ortak açıklamaya büyük önem verdiklerini ve takdirle karşıladıklarını söyledi.

Büyükelçi Wilson, Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürlerin ortaya çıkardığı krizle ilgili Türkiye'nin çözüm çabalarının nasıl değerlendirdiklerine ilişkin soruya, 'Türk Hükümeti, sorunun çözümü için bir dizi faydalı adımlar attı' karşılığı verdi. Büyükelçi Wilson, bu adımların aklı selim tavsiyeler olduğunu ve töleransı teşvik eden, şiddete yer bırakmayan açıklamalar olduğunu dile getirdi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Avrupa, Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerindeki büyük liderlerin sükunet çağrılarının, hükümet adamlarına yakışır biçimde olduğunu vurguladı.

Wilson, ABD'li askerlere 'Kurtlar Vadisi Irak' filmine gitmemeleri konusundaki konuşan General Jonse'a ilişkin bir soruya ise, 'General Jones'un ne dediğini bilmiyorum ve dolayısıyla da dediği hakkında bir yorum yapmak istemiyorum. Bildiğim kadarıyla bizim İncirlik'teki askeri personelimiz, İncirlik dışındayken özellikle de sinemaların çevresindeyken, dikkat etmeleri konusunda uyarıldılar. Bu da basında yer aldı' dedi.

Büyükelçi Wilson, karikatür krizine ilişkin bir soru üzerine, 'Türk hükümetinin attığı adımları ABD olarak izliyor ve takdirle karşılıyoruz' açıklamasında bulundu.

Bir gazetecinin, 'Washington ile Ankara trafiğini karşılaştırdığınız zaman, arada ne gibi farklılıklar var? ' sorusu üzerine Ross Wilson, 'Ankara'daki trafik çok daha kolay ve akıcı' yanıtını verdi. Wilson, 'Tabiki burada da trafiğin yoğun olduğu saatlerde sorun olabiliyor. Ancak anladığım kadarıyla Başkan bunları halletmek için çalışıyor' diye konuştu.


Kaynak: Vatanım.com.tr

   
       
 
             

Ana Sayfa - Vizyondaki Filmler - Gelecek Filmler - Haberler - Film Arşivi - Kişi Arşivi - Sinema Salonları ve Seanslar
Yazarlar - Film Önerisi - Top10 Film - Linkler - Künye - Reklam Yayınlama - Bize Yazın

(c) interSinema.com - interSinema.com'da yayınlanan materyaller, önceden izin alınarak ve kaynak gösterilerek yayınlanabilir.
Bize iletmek istediğiniz bir mesajınız varsa lütfen buraya tıklayınız.
Bulunduğunuz sayfa: Büyükelçiden ABD askerlerine 'Kurtlar Vadisi Irak' uyarısı haberi