Metal Fırtına film oluyor haberi

intersinema.com

 Ana Sayfa | Vizyondaki Filmler | Gelecek Filmler | Haberler | Film Arşivi | Kişi Arşivi | Seanslar | İletişim

 

24 Temmuz 2008 Perşembe

 
interSinema'da Ara:
 
 
TOP10 FİLM
E-MAİL LİSTELERİ
SİTE HARİTASI
YAZARLAR
KÜNYE
BİZE YAZIN
Metal Fırtına film oluyor haberi

 

SİNEMA HABERLERİ

Haberlerde kelime ara:
tüm haberler

Metal Fırtına film oluyor
03.05.2006

Sinema:Metal Fırtına film oluyor
''Kurtlar Vadisi-Irak'', ''Babam ve Oğlum'', ''Organize İşler'' adlı yapımlarla
gişe rekorları kıran Türk Sineması, üç yeni projeye daha imza atmaya hazırlanıyor.

Orkun Uçar ve Burak Turna'nın kaleme aldığı çok satan roman ''Metal Fırtına'' ile ''Karaoğlan''ın yaratıcısı Suat Yalaz'ın ''Son Osmanlı-Yandım Ali'' adlı yapıtı beyazperdeye uyarlanırken, Semir Aslan Yürek'in ''Eve Giden Yol'' adlı filminin çekimlerine gelecek ay başlanacak.

Özen Film yetkililerinden aldığı bilgiye göre, geçen yılın en çok satan romanlarından
''Metal Fırtına''nın sinema filmi hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor.

Türk medyasının yanı sıra New York Times başta gelmek üzere dış basının da ilgisini çeken ''Metal Fırtına'' için yazarlarla 30 Eylül 2005'te anlaşma yapan Özen Film, yapımın öyküsünü geliştirmek üzere yazım ekibi kurdu.

Yazım ekibinin, ''Türkiye'nin hassas politik ve stratejik konumunu göz önünde bulundurarak evrensel bir projenin gereği olan kapsamlı araştırmalar'' yapacağı ve senaryoyu buna göre kuracağı belirtildi.

Filmin hikayesine dair ayrıntılar üzerinde çalışıldığı, yönetmen ve oyuncu kadrosunun oluşturulmasına ilişkin gelişmelerin de önümüzdeki günlerde şekilleneceği kaydedildi.

'SON OSMANLI'' GELİYOR

Suat Yalaz'ın aynı adlı eserinden sinemaya uyarlanacak bir diğer film de ''Son Osmanlı-Yandım Ali''...''Karaoğlan''ın yaratıcısı Yalaz'ın eserinden beyazperdeye uyarlanacak filmin çekimlerine Ağustos ayında başlanması planlanıyor.

'Çizerliğe ''İkizler Çiftliği'' adını verdiği bir çizgi roman çalışmasıyla başlayan ve ''Kızıl Tuğ'', ''Karaoğlan'' gibi ünlü çizgi romanlarıyla tanınan Yalaz, aslında beyazperdeye yabancı bir isim değil. Karaoğlan'ın,1965 yılında ''Altaydan Gelen Yiğit'' adıyla filme alınmasıyla sinemaya adımını atan Yalaz, kendi firması adına 8 film yaptı. Yalaz'ın ünlü karakteri Karaoğlan'ı Türk Sineması'nın dev aktörlerinden Kartal Tibet canlandırmıştı.

''EVE GİDEN YOL''

Özen Film'in bu yıl gerçekleştireceği üçüncü projesi ise ''Eve Giden Yol'' ismini taşıyor.Semir Aslan Yürek'in senaryosunu yazıp yönetmenliğini yapacağı ''Eve Giden Yol'' adlı yapımın hazırlıklarının bitmek üzere olduğu ve çekimlere gelecek ay başlanmasının planlandığı belirtildi.


Kaynak: Sabah


Haberde adı geçen kişilerle ilgili bilgi için tıklayın:
   
       
 
             

Ana Sayfa - Vizyondaki Filmler - Gelecek Filmler - Haberler - Film Arşivi - Kişi Arşivi - Sinema Salonları ve Seanslar
Yazarlar - Film Önerisi - Top10 Film - Linkler - Künye - Reklam Yayınlama - Bize Yazın

(c) interSinema.com - interSinema.com'da yayınlanan materyaller, önceden izin alınarak ve kaynak gösterilerek yayınlanabilir.
Bize iletmek istediğiniz bir mesajınız varsa lütfen buraya tıklayınız.
Bulunduğunuz sayfa: Metal Fırtına film oluyor haberi