'1. Uluslararası Avrasya Film Market' Açıldı
18.09.2006
Antalya Altın Portakal Film Festivali ile 2. Uluslararası Avrasya Film Festivali bünyesinde düzenlenen ''1. Uluslararası Avrasya Film Market'', açıldı.
Film Market'in standlarının yer aldığı Hillside Su Otel'de düzenlenen açılış töreninde konuşan TÜRSAK ve Festivalin Başkanı Engin Yiğitgil Türkiye'nin ilk film marketi olan ''1. Uluslararası Avrasya Film Market''in, Hollywood, Avrupa ve Asya sinemasından 50 yabancı şirketin temsilcileriyle Türk film şirketlerinin temsilcilerini bir araya getirdiğini söyledi.
Öte yandan, Sinema Eserleri Sahipleri Meslek Birliği Başkanı Kadri Yurdatap, yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk kez düzenlenen marketin, sinemanın gelişimine büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi.
Hollandalı Fortissimo Film Şirketi'nin direktörü Nelleke Driessen de Ortadoğu ve Doğu sinema pazarının en önemli ayağının Türkiye olduğunu, markette, Türkiye ve Antalya'nın yanı sıra Türk sinemasını da yakından tanıma imkanı bulacaklarını belirtti.
Market bünyesinde, şirket standlarının yer aldığı bir de fuar düzenlendi.
Haberde adı geçen kişilerle ilgili bilgi için tıklayın:
Kaynak: Haberler.com
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
İtalya'dan 2 Türk filmine 2 ödül İtalya'nın başkenti Roma'daki 14'üncü MedFilm Festivali'nde yarışan filmler arasında ödüllerin sahipleri belli oldu. Semih Kaplanoğlu'nun 'Yumurta'sı, Euroimage İtalya ödülüne, uzun metrajlı film dalı... |
|
|