Almanya'da tartışma yaratan film haberi

intersinema.com

 Ana Sayfa | Vizyondaki Filmler | Gelecek Filmler | Haberler | Film Arşivi | Kişi Arşivi | Seanslar | İletişim

 

22 Mayıs 2008 Perşembe

 
interSinema'da Ara:
 
 
TOP10 FİLM
E-MAİL LİSTELERİ
SİTE HARİTASI
YAZARLAR
KÜNYE
BİZE YAZIN
Almanya'da tartışma yaratan film haberi

 

SİNEMA HABERLERİ

Haberlerde kelime ara:
tüm haberler

Almanya'da tartışma yaratan film
26.09.2006

Sinema:Almanya'da tartışma yaratan film
Gazetenin birinci sayfasında 'ARD, Berlin'deki Türk çocuklarını ultra vahşi gösteriyor' başlığıyla verilen haberde, filmin Türk çocuklarından oluşan vahşi bir uyuşturucu çetesini canlandırdığı ve bazı önyargılara dayandırıldığı belirtildi.

Filmde çetenin elebaşısı 'Can' rolünde oynayan Oktay Özdemir (19) , 'Sokakları, uyuşturucu çevrelerini, kavgaları ve tüm bu kötü şeyleri biliyorum. Ben bunlardan her zaman uzak durdum. Film, Berlin'deki vahşi gerçeği yansıtıyor. Berlin bozulmuş bir şehir. Film ise Türk düşmanı bir film değil. Baş rolde bir Arap, Rus ya da Alman da oynayabilirdi. Şiddet her yerde var' dedi.

Rejisör Züli Aladağ da, 'Sadece yabancıların kurban olarak gösterilmesi kural olmamalı. Aynı hikayeyi bir Alman işçi ailesine uyarlasaydım, hiç kimse bana önyargılardan istifade ettiğimi söylemezdi' diye konuştu.

Gazetenin haberinde ise, filmde Türk çocuklarının Almanlara her türlü küfürü ettiği, filmde Almanların korkak, Türklerin maço olarak gösterildiği, bunun da önyargılardan kaynaklandığı görüşüne yer verildi.

Filmin konusu şöyle:
Can çetesiyle birlikte varlıklı bir profesörün oğlunu baskı altında tutar ve onun babasıyla annesine hakaret eder. Çok sayıda şiddet sahnesinin de yer aldığı filmin sonunda profesör Can'la kavga eder, onu bayıltır ve yüzme havuzuna atar. Film, Can'ın ölümüyle son bulur.


Sokaklarda durum böyle
Almanya'nın başkenti Berlin'de yaşayan Türk gençlerinin çoğu, ARD televizyonunda 27 eylül çarşamba akşamı yayınlanacak ve Türk çocuklarından oluşan bir uyuşturucu çetesinin vahşi tutumunu konu alan ”Öfke” (Wut) adlı filmin gerçekleri yansıttığını söyledi.

Berlin'de yayımlanan “B.Z” gazetesi, “Sokaklarda durum aynen böyle” başlığıyla verdiği haberde, bazı Türk gençlerinin, filmle ilgili görüşlerini aktardı.

“Armed” (18) , “Halia” (19) ve “Snoopy” (19) lakabıyla görüşlerine yer verilen 3 Türk genci, sokaklarda durumun aynen filmde yansıtıldığı gibi olduğunu söyledi.

Kaya (19) adlı bir Türk genci, “Bu vahşet gerçekten de var, ancak daha çok 15 ya da 16 yaşındaki çocuklar arasında” derken, Tayfun (20) adlı bir Türk genci de, “Gerçekçi olduğunu düşünüyorum. Tüm arkadaşlarım bir zamanlar böyleydi” şeklinde konuştu.

Erhan (26) adlı bir Türk genciyse 1990'lı yıllara göre şiddet olaylarının azaldığını belirterek, filmi abartılı bulduğunu söyledi.

Barış (18) adlı diğer bir Türk genci de filmi abartılı bulduğunu belirterek, ”Ben, böyle vahşi Türk tanımıyorum. Benim yaşımdaki Almanlar 'vahşi Türkler' ile ilgili olarak espriler yapıyorlar ve bunları da televizyondan öğreniyorlar” dedi.

Gazetenin haberinde, bir Türk derneğinin de filmi çok abartılı ve hatta yabancı düşmanı olarak gördüğü, rejisörün filmde Türklerin hiçbir iyi yanını göstermediğine işaret ettiği belirtildi.


Filmin rejisörü Züli Aladağ, dün gazeteye yaptığı açıklamada, “Sadece yabancıların kurban olarak gösterilmeleri kural olmamalı. Aynı hikayeyi bir Alman işçi ailesine uyarlasaydım, hiç kimse bana ön yargılardan istifade ettiğimi söylemezdi” şeklinde konuşmuştu.


Kaynak: e-kolay.net/Sinema

   

Ana Sayfa - Vizyondaki Filmler - Gelecek Filmler - Haberler - Film Arşivi - Kişi Arşivi - Sinema Salonları ve Seanslar
Yazarlar - Film Önerisi - Top10 Film - Linkler - Künye - Reklam Yayınlama - Bize Yazın

(c) interSinema.com - interSinema.com'da yayınlanan materyaller, önceden izin alınarak ve kaynak gösterilerek yayınlanabilir.
Bize iletmek istediğiniz bir mesajınız varsa lütfen buraya tıklayınız.
Bulunduğunuz sayfa: Almanya'da tartışma yaratan film haberi


son dakika - İnsan Kaynakları - Sadece Türkçe Oyunlar - Hastaneler - Psikoloji Psikolog - Zayıflama Bandı - Güneş Yanığı - çiçek - Hastane - çiçekçiler - Özel Hastaneler - çiçekçiler - lazer epilasyon - çiçekçi - çiçek - perde - Sağlık - cicekci - çiçekçi - çiçek - Bahar Yorgunluğu - çiçek siparişi - çiçekçiler - çiçekçi - Turkey Florists
[Buraya reklam verin]