Amerikan Film Enstitüsü Bağımsız Film Gösterimleri haberi

intersinema.com

 Ana Sayfa | Vizyondaki Filmler | Gelecek Filmler | Haberler | Film Arşivi | Kişi Arşivi | Seanslar | İletişim

 

24 Temmuz 2008 Perşembe

 
interSinema'da Ara:
 
 
TOP10 FİLM
E-MAİL LİSTELERİ
SİTE HARİTASI
YAZARLAR
KÜNYE
BİZE YAZIN
Amerikan Film Enstitüsü Bağımsız Film Gösterimleri haberi

 

SİNEMA HABERLERİ

Haberlerde kelime ara:
tüm haberler

Amerikan Film Enstitüsü Bağımsız Film Gösterimleri
15.01.2008

Sinema:Amerikan Film Enstitüsü Bağımsız Film Gösterimleri
17-20 OCAK'TA ANKAPOL SİNEMASI'NDA…


17–20 Ocak 2008 tarihleri arasında tanınmış Amerikalı yönetmenler ve uluslararası alanda çalışan bağımsız yönetmenlerin filmlerinden oluşan 4 filmlik bir seçki, Ankapol Sineması’nda Ankaralı sinemaseverlerle buluşuyor.


Bu etkinlik kapsamında 'Çatal/American Fork', 'Su Tanrıçası Faro/Faro: Goddess of Waters', 'Kayboluşlar/Disappearances', 'Cyrano Fernandez' isimli filmler ücretsiz olarak gösterilecek. Ayrıca etkinlik kapsamında sinemaseverler, “Su Tanrıçası Faro”nun yönetmeni Salif Traoré ve “Çatal”ın yönetmeni Chris Bowman ile söyleşi imkânı bulacaklar.



GÖSTERİM PROGRAMI



17 OCAK PERŞEMBE

20:30 SU TANRIÇASI FARO / FARO GODDESS OF THE WATERS

Yönetmenin Katılımıyla



Evlilik dışı bir ilişkinin meyvesi olduğu için, doğduğu köyden kovulan Zanga, şehirde mühendislik eğitimini tamamladıktan sonra, babasının kimliğini ortaya çıkarmak ve bir su dağıtım projesini yürütmek için köyüne geri döner. Rastlantı eseri, o sırada, köyün gençlerinden biri, nehirde boğulur. Köyün ileri gelenleri, suların hâkimi olduğuna inanılan tanrıça Faro’nun, Zanga’nın geri dönüşüne öfkelendiğini ve bundan kurtulmanın tek yolunun bir kurban vermek olduğunu düşünürler. Böylece Zanga’nın eski inançlar ve geleneklerle mücadelesi başlar.



18 OCAK CUMA

19:00 SÖYLEŞİ: BAĞIMSIZ YÖNETMENLER İÇİN FİLM YAPIM OLANAKLARI VE ZORLUKLARI

(SALIF TRAORE VE CHRIS BOWMAN’IN KATILIMIYLA)

20:30 ÇATAL / AMERICAN FORK

Yönetmenin Katılımıyla



Tracy Orbison, hayattaki bütün girişimleri bir dizi trajikomik maceraya dönüşen, kimlik arayışında azimli bir hayalperesttir. Tracy, sıkıcı bir alışveriş merkezindeki bir markette tezgâhtar olarak çalışmakta, ama oyunculuk hayallerinin kendisi için bir çıkış yolu olduğuna inanmaktadır. Kara listeye alınmış bir oyuncu olan Truman Hope’un büyüsüne kapılsa da, onun gerçek karakterini fark etmeye başlayınca, bu hayranlık, hayal kırıklığına dönüşür. Kötü çocuk Kendis Cooley’le olan dostluğu, Tracy’nin bir sonraki projesine yön verir: genç ve kavgacı serserilerden oluşan bir çeteyi ıslah etmek. Ne yazık ki, Tracy’nin çabaları yine hayal kırıklığıyla sonlanır. Neyse ki, Tanrı’dan korkan, memnuniyetsiz annesi Agnes ve âşık olmak için sürekli birini arayan, inatçı kız kardeşi Peggy ile yaşadığı evde ise biraz olsun teselli bulmaktadır. Bütün bunların arasında, Tracy bir yandan ehliyet sınavını geçip, kilo vermeye çalışırken, diğer yandan da şöhret kazanmak için uğraşmaktadır.



19 OCAK CUMARTESİ

20:30 KAYBOLUŞLAR / DISAPPEARANCES

Yönetmen: Jay Craven



Yaklaşmakta olan uzun kış aylarından sığır sürüsünü korumak için para bulma umudunu yitiren düzenbaz ve hayalperest Quebec Bill Bohomme, ailenin geleneksel mesleği olan viski kaçakçılığı işine girer. Yanına oğlu Wild Bill ile esrarengiz viski kaçakçısı Henry Coville’i ve kiralık has adamı, umutsuz sabıkalı Rat Kinneson’ı da alır. Hep beraber sınırı aşarak, “korku ve merak dolu” bir dört gün için, Kanada’nın uçsuz bucaksız vahşiliğine doğru unutulmaz bir yolculuğa çıkarlar.



20 OCAK PAZAR

20:30 CYRANO FERNANDEZ / CYRANO FERNANDEZ

Yönetmen: Alberto Arvelo



Latin Amerika’nın en büyük varoşlarından birinde, hayatın güçlükleriyle kahramanca yüzleşen, vahşi ama romantik bir modern zaman savaşçısı. Orijinalinde olduğu gibi Cyrano Fernandez de, Cyrano, Roxana ve Cristian arasındaki aşk üçgenini anlatıyor. Cyrano’nun yaşadığı mahalle, yoksulluğun vurduğu, “güçlü olanın hayatta kaldığı” ifadesinden öte “cesur ve korkusuz olanın hayatta kaldığı” bu varoş mahallesi, acımasız, cüretkâr ve bazen de küçük düşürücüdür. İşte Cyrano da; insanların, değerlerin, ilkelerin teminatı, her an savunucusu olan ve mahallede yaşayan herkesin imrendiği bir kahramandır. Acımasızlığın ve şiddetin kol gezdiği bu varoşta yaşayan bir kahraman için çok şey söylenebilir. Zaten varoşlarda iş bitirecek maharet Cyrano’da fazlasıyla da mevcuttur…



Tüm Gösterimler Ücretsizdir.

   
       
 
             

Ana Sayfa - Vizyondaki Filmler - Gelecek Filmler - Haberler - Film Arşivi - Kişi Arşivi - Sinema Salonları ve Seanslar
Yazarlar - Film Önerisi - Top10 Film - Linkler - Künye - Reklam Yayınlama - Bize Yazın

(c) interSinema.com - interSinema.com'da yayınlanan materyaller, önceden izin alınarak ve kaynak gösterilerek yayınlanabilir.
Bize iletmek istediğiniz bir mesajınız varsa lütfen buraya tıklayınız.
Bulunduğunuz sayfa: Amerikan Film Enstitüsü Bağımsız Film Gösterimleri haberi