‘Mayıs Sıkıntısı’ Ele?tiri Ödülünü kazandı
28.11.2000
Türk filminin ödül kazandığı, Paris’teki Avrupa Sinema Akademisi tarafından açıklandı. Ödül, Türk yönetmene Cumartesi gecesi Paris’te düzenlenecek Büyük Ödüller galasında verilecek. Amatör kadroyla çekilen filmde, aynı zamanda senarist olan yönetmenin ya?amı anlatılıyor. Filmde, yönetmen köyüne dönüyor; ya?lı anne ve babasını çekmek istediği filmde oynamaya ikna etmeye çalışıyor. Filmde melankoli ve gülmece bir arada sunuluyor. Berlin film festivaline katılan 41 yaşındaki yönetmen Ceylan, “Mayıs sıkıntısı film değil, benim ya?amım” demışti.
Kaynak: AA
|
|
|
|
|
|
Beş Vakit yılın en iyi 5. filmi The Times ve The Sunday Times gazeteleri, 'Yılın En İyi 100 Filmi'ni belirledi. Reha Erdem'in yönettiği 'Beş Vakit' filmi, 'Yılın en iyi beş filmi' arasına girdi.
Bir süre önce ölen aktör Heath Le... |
|
|
Derviş Zaim’in Filmi “Nokta”ya Mısır’dan Ödül Yönetmenliğini Derviş Zaim'in yaptığı 'Nokta' filmi, 32. Uluslararası Kahire Film Festivali'nde 'En İyi Dijital Film' ödülü kazandı.
Başrolünü Mehmet Ali Nuroğlu, Settar Tanrıöğen ve Ser... |
|
|
Pandora’nın Kutusu, 23 Ocak 2009′da Sinemalarda Yönetmeliğini Yeşim Ustaoğlu’nun yaptığı başrollerini Tsilla Chelton, Derya Alabora, Övül Avkıran, Onur Ünsal ve Osman Sonant’ın paylaştığı “Pandora’nın Kutusu” 23 Ocak 2009’da Türkiye’de gösterime... |
|
|