‘Sarı Günler’ filminde sorun var haberi

intersinema.com

 Ana Sayfa | Vizyondaki Filmler | Gelecek Filmler | Haberler | Film Arşivi | Kişi Arşivi | Seanslar | İletişim

 

24 Temmuz 2008 Perşembe

 
interSinema'da Ara:
 
 
TOP10 FİLM
E-MAİL LİSTELERİ
SİTE HARİTASI
YAZARLAR
KÜNYE
BİZE YAZIN
‘Sarı Günler’ filminde sorun var haberi

 

SİNEMA HABERLERİ

Haberlerde kelime ara:
tüm haberler

‘Sarı Günler’ filminde sorun var
07.11.2001
Adıyaman’ın Koçali Beldesi’nde çekimi yapılan “Sarı Günler” filmi, jandarma ile çekim ekibi arasında tartışmaya yol açtı. Ekip çalışmalarının jandarma tarafından engellendiğini öne sürerken, Vali Halil Işık çekimin önlenmediğini, turist vizesiyle Türkiye’ye giriş yapan yabancı oyuncuların çalışma izni bulunmadığını söyledi.


Irak asıllı Alman vatandaşı Yönetmen Ravin Asaf, Yapım Koordinatörü Necmettin Çobanoğlu ve oyuncu Nur Sürer tarafından “Sinema Emekçileri Sendikası” başlıklı kağıtla yapılan açıklamada, Koçali’de çocukların ve folklorün konu alındığı bir film çekildiği belirtildi. Filmde Iraklı, Alman, Hollandalılar ve bölge insanının da rol aldığı ifade edilen açıklamada, “Filmin çekimleri sırasında yasal iznimize karşın engellendik. Çekimin 26. gününde, jandarma çalışmamızı durdurdu. 600 bin marka malolacak film sayesinde, yöre ekonomisine de 200 bin mark katkı sağlanacak. Ancak çekimlere izin verilmiyor” denildi.

VALİ’NİN GÖRÜŞÜ

Adıyaman Valisi Halil Işık ise yaptığı açıklamada, filmin çekiminin durdurulmasının söz konusu olmadığını bildirdi. “Sarı Günler” isimli filmde, Türkiye’de oturma ve çalışma izni olmayan Iraklı, Alman ve Hollandalı oyuncuların rol aldığını kaydeden Işık, şöyle devam etti: “Filmde, yabancı uyruklu Şamal Abdullah, Alexandra Tteffl, Mohammad Hassan, Mohmmad Ali Hassan, Bakır Salem, Heavr Bakır Salem rol alıyor. Dışişleri Bakanlığı’nın görüşüyle Emniyet Genel Müdürlüğü’nden, gereği için gelen yazıda, oturma ve çalışma izni olmayan bu kişilerin, film çekimi yapamayacaklarına dikkat çekiliyor. Bu ekip, daha önce Siirt ve Batman’a da gitmiş orada çekim izni alamamışlar. Adıyaman’a geldiler, çekim izni verdik. Uygun vizeleri alıp gelsinler, filmin çekimini yapsınlar. Zaten filmin Türk oyuncuları ile ilgili sorun yok. Yabancılarla ilgili sorun da tamamen oturma ve çalışma izni olmamasından kaynaklanıyor. Bunu kendilerine iletmemize karşın, uygun vize alınmasına yönelik girişim yapmıyorlar.” Işık, yabancı oyuncularla ilgili mevzuat hükümlerine uygun hareketin, “takdirden” değil, “görevden” kaynaklandığını sözlerine ekledi.


Kaynak: AA


Haberde adı geçen kişilerle ilgili bilgi için tıklayın:
   
       
 
             

Ana Sayfa - Vizyondaki Filmler - Gelecek Filmler - Haberler - Film Arşivi - Kişi Arşivi - Sinema Salonları ve Seanslar
Yazarlar - Film Önerisi - Top10 Film - Linkler - Künye - Reklam Yayınlama - Bize Yazın

(c) interSinema.com - interSinema.com'da yayınlanan materyaller, önceden izin alınarak ve kaynak gösterilerek yayınlanabilir.
Bize iletmek istediğiniz bir mesajınız varsa lütfen buraya tıklayınız.
Bulunduğunuz sayfa: ‘Sarı Günler’ filminde sorun var haberi