Sylvester Stallone

Sylvester Stallone

Sylvester Stallone
Oyuncu, Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 06.07.1946

Doğum Yeri: New York, ABD

Yaşamı

Stallone, dikkat çekmek için çaba sarf etmemesine rağmen öğrencilik döneminde 12 kez okul değiştirmiş ve bu okullardan davranış bozukluğu olduğu gerekçesiyle atılmıştır. 1967 yılında Miami Üniversitesi tiyatro bölümünde eğitim görmeye başladı ama 1969'da mezun olamadan ayrıldı.

Profesyonel bir oyuncu olarak oynadığı ilk filmi 1971 yılındaki Bananas'tır, ama asıl çıkışını 1976 yılında çevirdiği Rocky filmiyle yakalamıştır. Bu filmde İtalyan asıllı bir boksör olan Rocky Balboa'nın hayatı anlatılmış ve filmin gişe başarısı beklenenin üstünde çıkınca projeye devam kararı alınmıştır. Rocky adının, 1956 yılında boksu namağlup bir şekilde bırakan ağırsiklet boks şampiyonu Rocky Marciano'dan esinlenerek verildiği düşünülmektedir. Stallone, Rocky efsanesi ile sadece oyunculuğunu değil aynı zamanda senaryo yazarlığı ve yönetmenlik gibi özelliklerini de sergilemiş oluyordu. Rocky serisinin bütün filmlerini kendisi kaleme almış ve serinin 2,3,4 ve 6. bölümlerinde yönetmenlik koltuğuna oturmuştur. Bu filmlerde Rocky İtalyan asıllı olmasına rağmen şortu Amerikan bayrağına bürünmüştür. Aynı zamanda Rocky serisi filmlerde Stallone kendi düşüncelerini yansıtmaktadır. Bir maçta siyahi bir boksörü devirirken serideki diğer bir filmde Rus boksörü ringde nakavt etmiştir. Rus ideolojisi ve Amerika'da yaşayan siyahilerle ilgili fikirlerini filmlerinde ringe taşımış ve bu karşılaşmalardan Rocky Balboa (ABD) galip ayrılmıştır ama siyahi dostluğunu da göstermiştir.

Sylvester Stallone, Rocky ile çıkış yaşamasına rağmen onu tüm dünyanın gözünde kahraman yapan 1982 yılında çevrilen İlk Kan filmindeki John Rambo karakteridir. Öyle ki ter içerisinde kalmış vücudundaki tüm damarlarının göründüğü sonuna kadar gerilmiş kaslara ve yaptığı işlere bakıldığında (tek başına Afganistan'a girmek gibi...) hayran kalmamak mümkün değildi. Bu filmdeki hayranlık yine Stallone için bir devam filminin kapısını aralamıştır. 1985 ve 1988 yıllarında 3'er sene arayla gelen Rambo serisi beyaz perdeyi dolayısıyla hayranlarını yalnız bırakmamıştır. 2008 yılında serinin 4.filmi olan Rambo 4 adlı filmi gösterime girmekle beraber 2011 yılında da Rambo 5 gösterime girecektir.

Empire dergisinin 1997 yılındaki Ekim ayı sayısında Tüm Zamanların En İyi 100 Film Yıldızı sıralamasında 92.sırada yer aldı.

Özel Hayatı

Stallone ilk olarak Sasha Czazk ile evlendi. Bu evliliğinden Sage ve Seargeoh adında iki oğlu olmuştur. 1985 yılında boşandılar. Sonrasında Stallone manken Brigitte Nielsen ile evlendi ve 1.5 yıl sonra boşandılar. Jennifer Flavin adlı mankenle evlenerek 3. kez dünya evine giren aktörün bu evlilikten de Sofia adında bir kızı var.

İlginç Bilgiler

-The Godfather için teklif alan Stallone, kendine güvenemediği gerekçesiyle bu teklifi geri çevirmiştir.
-İlk evliliğinden olan oğlu Seargeoh'a otistik, son evliliğinden olan Sofia'ya ise kalbi delik teşhisi konuldu.
-Annesi, Jackie Chan hayranı ve Chan ile çok sıkı dostlar.
-Bruce Willis ile Planet Hollywood restoranlarının ortaklarındandır.
-Stallone, 1970 yılında henüz 24 yaşında ve aktör olmaya çalıştığı sırasında ilk kez 'Party at Kitty and Studs' adlı bir pornografik filmde başrol oynadı. 1976 yılında Rocky filmi ile ünlendikten sonra, film yapımcılar tarafından 'The Italian Stallion' (İtalyan Aygırı) adıyla ikinci kez piyasaya sürüldü.

Filmografi

2010'lar

    The Expendables, 2010
    The Zookeeper, 2010
    Rambo V, 2011

2000'ler

    Get Carter, 2000
    Driven, 2001
    D-Tox, 2002
    Avenging Angelo, 2002
    Taxi 3, 2003
    Spy Kids 3-D: Game Over, 2003
    Shade, 2004
    Las Vegas, 2005
    The Contender, 2005
    Rocky Balboa, 2006
    Rambo 4, 2008
    Kambakkht Ishq, 2009

1990'lar

    Rocky V, 1990
    Oscar, 1991
    Stop! Or My Mom Will Shoot, 1992
    Demolition Man, 1993
    Cliffhanger, 1993
    The Specialist, 1994
    Assassins, 1995
    Judge Dredd, 1995
    Daylight, 1996
    Cop Land, 1997
    The Good Life, 1997
    An Alan Smithee Film: Burn Hollywood Burn, 1998
    Antz, 1998

1980'ler


    Escape to Victory, 1981
    Nighthawks, 1981
    Rambo:İlk Kan, 1982
    Rocky III, 1982
    Staying Alive, 1983
    Rhinestone, 1984
    Rocky IV, 1985
    Rambo: İlk Kan 2, 1985
    Cobra, 1986
    Over the Top, 1987
    Rambo III, 1988
    Tango & Cash, 1989
    Lock Up, 1989

1970'ler

    Lovers and Other Strangers, 1970
    No Place to Hide, 1970
    Klute, 1971
    Bananas, 1971
    The Lords of Flatbush, 1974
    Farewell, My Lovely, 1975
    Death Race 2000, 1975
    Capone, 1975
    The Prisoner of Second Avenue, 1975
    Police Story, 1975
    Kojak, 1975
    Rocky,  1976
    Cannonball, 1976
    Paradise Alley, 1978
    F.I.S.T, 1978
    Rocky II, 1979

Ödüller

    En İyi Erkek Oyuncu - Stockholm Film Festivali, Cop Land, 1997

Görev Aldığı Yapımlar

Sylvester Stallone Fotoğrafları

Sylvester Stallone İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları