Tamer Karadağlı

Tamer Karadağlı

Tamer Karadağlı
Oyuncu, Yönetmen

Doğum Tarihi: 24.5.1967

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Türk oyuncu ve seslendirme sanatçısı.

Ailesi Azeri kökenlidir. İlkokula başlamadan ailesi ile birlikte ABD'ye yerleşen Karadağlı, Türkiye'ye dönmüş sonra tekrar Amerika'ya gitmiştir. Lise son sınıfta kesin dönüş yaptığı yıllarda da ise sıklıkla Akün Sineması'na giderdi. Bir yandan da lise yıllarında onun için bir tutku olduğunu belirttiği seslendirme sanatına başlamıştır. Sonra Shakespeare'in 'Kuru Gürültü' adlı oyununu hem Türkçe hem İngilizce oynamış ve böylece Bilkent Üniversitesi macerası başlamıştır. TED Ankara Koleji'nden sonra Çankaya Lisesi'nden ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümünden mezun olan sanatçı ilk filmini 1993 yılında çevirdi. Ferhunde Hanımlar dizisiyle ün kazandı. 

Birçok ünlü oyuncunun seslendirmesini de yapan Karadağlı, kendisi gibi oyuncu olan Arzu Balkan ile evliydi. Çiftin Zeyno isminde bir kızları bulunmaktadır. Çift 2007 yılında boşanmıştır. Çocuklar Duymasın adlı dizide rol almıştır.

Sanatçı ayrıca 8 farklı İngilizce lehçesini konuşmaktadır.

Filmografi

2017 Sinyalciler: Son Akşam Yemeği
2016 İsra ve Sihirli Kitap
2016 Propaganda 2
2016 Pamuk Prens
2016 Yenilmezler: Ultron Çağı (Seslendirme)
2015 Bilal: Özgürlüğün Sesi (Seslendirme)
2014 Böcek
2012 Süpertürk (Aynı zamanda yönetmen)
2011 Zirveye Giden Yol (Seslendirme)
2010 Memlekette Demokrasi Var
2010 Karanlık Hesaplaşma
2009 Suluboya
2009 Aklı Havada (Seslendirme)
2008 Indiana Jones Kristal Kafatası Krallığı (Seslendirme)
2007 Ölümle Dans
2007 Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım
2006 Kiralık Oda
2005 İmparatorun Yolculuğu (Seslendirme)
2005 Beyza'nın Kadınları
2004 Şans Kapıyı Kırınca
2003 Dayanılmaz Zulüm (Seslendirme)
2003 Bir Tutam Baharat
1997 Batman ve Robin (Seslendirme)
1996 Robin Hood Hırsızlar Prensi (Seslendirme)
1995 Baba (Seslendirme)
1994 İyi, Kötü ve Çirkin (Seslendirme)

Televizyon

2017 Çocuklar Duymasın
2013 Çocuklar Duymasın
2012 Acayip Hikayeler
2011 Adım Bayram Bayram
2010 Gecekondu
2009 Altın Kızlar
2009 Ah Kalbim
2009 Avrupa Yakası
2008 Son Ağa
2008 Kırmızı Işık
2008 Karamel
2007 Fedai
2006 Hayatım Sana Feda
2006 Arka Sokaklar
2004 Çocuklar Ne Olacak
2004 Yağmur Zamanı
2002 Çocuklar Duymasın
2002 Reyting Hamdi
2002 En Son Babalar Duyar
2001 Nasıl Evde Kaldım
2001 Cinlerle Periler
2000 Artık Sevmeyeceğim (TV Filmi)
2000 Sarı Evin Esrarı
2000 Kahkaha Show
1999 Demir Leblebi (TV Filmi)
1999 Babam Olur musun? (TV Filmi)
1999 The Sopranos (Seslendirme)
1996 Şaşıfelek Çıkmazı
1994 Ferhunde Hanımlar

Görev Aldığı Yapımlar

Tamer Karadağlı Fotoğrafları

Tamer Karadağlı İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler