Tamer Karadağlı

Tamer Karadağlı

Tamer Karadağlı
Oyuncu, Yönetmen

Doğum Tarihi: 24.05.1967

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

İlkokula başlamadan ailesi ile birlikte ABD'ye yerleşen Karadağlı, Türkiye'ye dönmüş sonra yapamayıp tekrar Amerika'ya gitmiştir. Fakat Lise son sınıfta yine Türkiye'ye dönmüştür. Bir yandan da lise yıllarında onun için bir tutku olduğunu belirttiği seslendirme sanatına başlamıştır. Sonra Shakespeare'in 'Kuru Gürültü' adlı oyununu hem Türkçe hem İngilizce oynamış ve böylece Bilkent Üniversitesi macerası başlamıştır.

TED Ankara Koleji'nden sonra Çankaya Lisesinden ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümünden mezun olan sanatçı ilk filmini 1993 yılında çevirdi. Çocuklar Duymasın dizisiyle ün kazandı. Birçok ünlü oyuncunun seslendirmesini de yapan Karadağlı, Arzu Balkan ile evliydi ve kendisinin Zeyno adında bir kızı bulunmaktadır. Sanatçı ayrıca 8 farklı İngilizce lehçesini konuşmaktadır.

Filmografisi

2000'ler

  • Adım Bayram Bayram, 2011
  • Çocuklar Duymasın, 2010
  • Memlekette Demokrasi Var, 2010
  • Gecekondu, 2010
  • Avrupa Yakası, 2009
  • Aklı Havada, 2009
  • Altın Kızlar, 2009
  • Ah Kalbim, 2009
  • Suluboya, 2009
  • Indiana Jones Kristal Kafatası Krallığı, 2008 (Türkçe Seslendirme)
  • Kırmızı Işık, 2008
  • Son Ağa, 2008
  • Karamel, 2008
  • Ölümle Dans, 2007
  • Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım, 2007
  • Fedai, 2007
  • Arka Sokaklar, 2006
  • Hayatım Sana Feda, 2006
  • Beyza'nın Kadınları, 2005
  • Şans Kapıyı Kırınca, 2004
  • Çocuklar Ne Olacak, 2004
  • Yağmur Zamanı, 2004
  • Bir Tutam Baharat, 2003
  • Dayanılmaz Zulüm, 2003 (Türkçe Seslendirme)
  • Çocuklar Duymasın, 2002
  • En Son Babalar Duyar, 2002
  • Reyting Hamdi, 2002
  • Cinlerle Periler, 2001
  • Nasıl Evde Kaldım, 2001
  • Artık Sevmeyeceğim, 2000
  • Şaşı Felek Çıkmazı, 2000
  • Sarı Evin Esrarı, 2000
  • Kahkaha Show, 2000

1990'lar

  • Babam Olurmusun?, 1999
  • Demir Leblebi, 1999
  • The Sopranos, 1999 (Türkçe Seslendirme)
  • Batman ve Robin, 1997 (Türkçe Seslendirme)
  • Ferhunde Hanımlar, 1993
  • Robin Hood Hırsızlar Prensi , 1991 (Türkçe Seslendirme)
  • Baba, 1972 (Türkçe Seslendirme)

Görev Aldığı Yapımlar

Tamer Karadağlı Fotoğrafları

Tamer Karadağlı İle İlgili Haberler