Tolgahan Sayışman

Tolgahan Sayışman

Tolgahan Sayışman
Oyuncu

Doğum Tarihi: 17.12.1981

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Tam adı Turgut Tolgahan Sayışman'dır. Türk televizyon ve sinema oyuncusu ve model. 

Kadıköy İntaş Lisesi ve Doğuş Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olmuştur. 2005 yılında Türkiye'yi temsilen Güney Kore'de gerçekleşen uluslararası erkek güzellik yarışması Manhunt International'da dünya birincisi seçildi. 

Ekoldrama ve Ayla Algan'dan uzun süre oyunculuk eğitimi aldı. Ardından Esir Kalpler adlı dizide yer aldı. Top Model yarışmasındaki sunuculuğu ile başarılı bir performans sergileyen oyuncu, daha sonra Maçolar, Dicle, Hepsi 1 ve Acemi Cadı dizilerinde de oyuncu olarak yer aldı. 24 Ekim 2008'de başrollerini Fahriye Evcen'le paylaştığı Aşk Tutulması adlı sinema filminde oynadı. İzlenme rekorları kıran Elveda Rumeli adlı dizide Mustafa rolünü canlandırmıştır. 6 Kasım'da vizyona giren Aşk Geliyorum Demez adlı filmde Bergüzar Korel ile başrol oynadı. Kavak Yelleri isimli gençlik dizisinde konuk oyuncu olarak yer almıştır. Kendisi aynı zamanda 2010 yılının eylül ayında başlayan ve 2014 yılına kadar devam eden, FOX TV'de yayınlanmış Lale Devri adlı dizide başrolde, Çınar rolünde oynamıştır. 2014'te vizyona giren ve başrollerini Saadet Işıl Aksoy'la paylaştığı Sürgün adlı filminde rol aldı.

Filmografi

2017 Eski Sevgili: Kaderin Cilvesi
2016 Bizans Oyunları: Geym of Bizans
2014 Mazlum Kuzey
2014 Sürgün
2009 Aşk Geliyorum Demez
2008 Aşk Tutulması

Televizyon

2015 Asla Vazgeçmem
2011 Yer Gök Aşk
2010 Lale Devri
2009 Kavak Yelleri
2007 Dicle
2007 Elveda Rumeli
2007 Hepsi1
2006 Acemi Cadı
2006 Esir Kalpler
2006 Maçolar
2004 Avrupa Yakası

Ödüller

2011 Altın Çınar Ödülleri - Uluslararası Başarı Ödülü, Lale Devri

Görev Aldığı Yapımlar

Tolgahan Sayışman Fotoğrafları

Tolgahan Sayışman İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları