Tom Cruise

Tom Cruise

Tom Cruise
Oyuncu, Senarist, Yapımcı

Doğum Tarihi: 03.07.1962

Doğum Yeri: New York, ABD

Thomas Cruise Mapother IV, üç kere Akademi Ödülüne aday gösterilmiş, Altın Küre ödüllü oyuncu. Forbes dergisi tarafından 1 yılda 67 milyon dolar kazancıyla 2006'da dünyanın en güçlü ünlüsü seçilmiştir. Üç kez Akademi ödülüne aday gösterilmesine rağmen bu ödüllerden hiçbirini alamamıştır. Üç kez Altın Küre kazanmıştır.Annesi Mary öğretmen idi, babası Thomas ise elektrik mühendisi idi. 2007 yılına kadar dünyanın en fazla kazanan aynı zamanda en fazla kazandıran oyuncusu olmuştu

Kişisel Hayatı

1987-1990 yılları arasında Mimi Rogers, 1990-2001 yılları arasında Nicole Kidman ile evli kalmıştır. 18 Kasım 2006 Roma'da evlendiği Katie Holmes ile beraberliği devam etmektedir. Scientology tarikatına mensuptur. Suri adında bir kızı vardır.

Meraklısına

  14 yaşındayken rahip olmayı düşünüyordu. Bu kararından bir sene sonra vazgeçti.
  14 yaşındayken ABD ve Kanada'da 15 farklı okulda bulunmuş durumdaydı.
  The Matrix'te Keanu Reeves'in canlandırdığı Thomas A. Anderson / Neo rolü için ilk düşünülen oyuncuydu.
  Mission: Impossible 2 için 75.000.000 $ alarak bir film için en yüksek ücreti alan oyuncu oldu.
  1997'de en iyi giyinen erkek oyuncu seçildi.
  People Dergisi'nde yaşayan en seksi erkek oyuncu seçildi.(1990)
  1994'te Toronto'da pilotluk lisansı aldı.
  Premiere'in 2003 yıllık 'Power 100' Listesi'nde 14. oldu, 2002'de 16. idi.
  Hollywood Reporter, Tom Cruise'u dünyanın en fazla hasılat kazandırma potansiyeline sahip yıldızı seçti.
  Basil ve Murray adlarında iki köpeği ve Harvey adında bir kedisi var.
  1.70 m boyundadır.

Filmografisi

2010'lar

  Knight and Day, 2010

2000'ler

  Mission: Impossible II, 2000
  Stanley Kubrick: A Life in Pictures, 2001
  Vanilla Sky, 2001
  Space Station 3D, 2002
  Minority Report, 2002
  Austin Powers in Goldmember, 2002
  The Last Samurai, 2003
  Collateral, 2004
  Dünyalar Savaşı, 2005
  Mission: Impossible III, 2006
  Lions for Lambs, 2007
  The Few, 2008
  Valkyrie, 2008
  The Hardy Men, 2008
  Tropic Thunder, 2008

1990'lar

  Days of Thunder, 1990
  Far and Away, 1992
  A Few Good Men, 1992
  The Firm, 1993
  Interview with the Vampire, 1994
  Mission: Impossible, 1996
  Jerry Maguire, 1996
  Eyes Wide Shut, 1999
  Magnolia, 1999

1980'ler

  Endless Love, 1981
  Taps, 1981
  The Outsiders, 1983
  Losin' It, 1983
  All the Right Moves, 1983
  Risky Business, 1983
  Legend, 1985
  Top Gun, 1986
  The Color of Money, 1986
  Cocktail, 1988
  Young Guns, 1988
  Rain Man, 1988
  Born on the Fourth of July, 1989

Altın Küre Ödülleri

  En İyi Erkek Oyuncu, Drama, Born on the Fourth of July, 1989
  En İyi Erkek Oyuncu, Müzikal veya Komedi, Jerry Maguire, 1996
  En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Sinema, Magnolia, 1999

Görev Aldığı Yapımlar

Tom Cruise Fotoğrafları

Tom Cruise İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları