Tom Cruise

Tom Cruise

Tom Cruise
Oyuncu, Senarist, Yapımcı

Doğum Tarihi: 03.07.1962

Doğum Yeri: New York, ABD

Thomas Cruise Mapother IV, üç kere Akademi Ödülüne aday gösterilmiş, Altın Küre ödüllü oyuncu. Forbes dergisi tarafından 1 yılda 67 milyon dolar kazancıyla 2006'da dünyanın en güçlü ünlüsü seçilmiştir. Üç kez Akademi ödülüne aday gösterilmesine rağmen bu ödüllerden hiçbirini alamamıştır. Üç kez Altın Küre kazanmıştır.Annesi Mary öğretmen idi, babası Thomas ise elektrik mühendisi idi. 2007 yılına kadar dünyanın en fazla kazanan aynı zamanda en fazla kazandıran oyuncusu olmuştu

Kişisel Hayatı

1987-1990 yılları arasında Mimi Rogers, 1990-2001 yılları arasında Nicole Kidman ile evli kalmıştır. 18 Kasım 2006 Roma'da evlendiği Katie Holmes ile beraberliği devam etmektedir. Scientology tarikatına mensuptur. Suri adında bir kızı vardır.

Meraklısına

    14 yaşındayken rahip olmayı düşünüyordu. Bu kararından bir sene sonra vazgeçti.
    14 yaşındayken ABD ve Kanada'da 15 farklı okulda bulunmuş durumdaydı.
    The Matrix'te Keanu Reeves'in canlandırdığı Thomas A. Anderson / Neo rolü için ilk düşünülen oyuncuydu.
    Mission: Impossible 2 için 75.000.000 $ alarak bir film için en yüksek ücreti alan oyuncu oldu.
    1997'de en iyi giyinen erkek oyuncu seçildi.
    People Dergisi'nde yaşayan en seksi erkek oyuncu seçildi.(1990)
    1994'te Toronto'da pilotluk lisansı aldı.
    Premiere'in 2003 yıllık 'Power 100' Listesi'nde 14. oldu, 2002'de 16. idi.
    Hollywood Reporter, Tom Cruise'u dünyanın en fazla hasılat kazandırma potansiyeline sahip yıldızı seçti.
    Basil ve Murray adlarında iki köpeği ve Harvey adında bir kedisi var.
    1.70 m boyundadır.

Filmografisi

2010'lar

    Knight and Day, 2010

2000'ler

    Mission: Impossible II, 2000
    Stanley Kubrick: A Life in Pictures, 2001
    Vanilla Sky, 2001
    Space Station 3D, 2002
    Minority Report, 2002
    Austin Powers in Goldmember, 2002
    The Last Samurai, 2003
    Collateral, 2004
    Dünyalar Savaşı, 2005
    Mission: Impossible III, 2006
    Lions for Lambs, 2007
    The Few, 2008
    Valkyrie, 2008
    The Hardy Men, 2008
    Tropic Thunder, 2008

1990'lar

    Days of Thunder, 1990
    Far and Away, 1992
    A Few Good Men, 1992
    The Firm, 1993
    Interview with the Vampire, 1994
    Mission: Impossible, 1996
    Jerry Maguire, 1996
    Eyes Wide Shut, 1999
    Magnolia, 1999

1980'ler

    Endless Love, 1981
    Taps, 1981
    The Outsiders, 1983
    Losin' It, 1983
    All the Right Moves, 1983
    Risky Business, 1983
    Legend, 1985
    Top Gun, 1986
    The Color of Money, 1986
    Cocktail, 1988
    Young Guns, 1988
    Rain Man, 1988
    Born on the Fourth of July, 1989

Altın Küre Ödülleri

    En İyi Erkek Oyuncu, Drama, Born on the Fourth of July, 1989
    En İyi Erkek Oyuncu, Müzikal veya Komedi, Jerry Maguire, 1996
    En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Sinema, Magnolia, 1999

Görev Aldığı Yapımlar

Tom Cruise Fotoğrafları

Tom Cruise İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları