Vahide Gördüm

Vahide Gördüm

Vahide Gördüm
Oyuncu

Doğum Tarihi: 13.06.1965

Doğum Yeri: İzmir, Türkiye

Vahide Gördüm İzmirli, Yunanistan'dan göç eden bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Babası kamyon şoförü, annesi ev hanımı olan Gördüm, lisede grafik okudu, daha sonra İktisat Fakültesine girdi ama aklı oyunculuktaydı. Sınavlarına girdiği 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü'nü kazandı. Okul birincisi olarak bitirdiği DEU GSF Tiyatro Bölümü'nde, en büyük desteği hocası Özdemir Nutku'dan gördü.

Mahallenin en güzel kızı olan Vahide, 'ben evlenmeyeceğim' dedikten 2 ay sonra AST oyuncusu Altan Gördüm ile evlenir. O artık Vahide Gördüm'dür. Okuldan mezun olunca eşiyle birlikte Ankara'ya yerleşir ve AST'a girer. 1994'te kızları Alize dünyaya gelir. Daha sonra Devlet Tiyatrosu'nun teklifini kabul edip Adana'ya gider. Vahide Gördüm 2003'de yayınlanan Bir İstanbul Masalı dizisindeki Suzan Kozan rolü ile televizyon dünyasına adım atar ve tanınır.

Gördüm ailesi İstanbul'a yerleşir. Hemen arkasından Hırsız Polis dizisindeki Fulya rölüyle seyirci karşısına çıkar. 2006'da İlk Aşk filminde Çetin Tekindor'la başrolü paylaşır. Vahide Gördüm, 2007 yılından 2010 yılına kadar Annem adlı dizide Zeynep Eğilmez karakterini canlandırmıştır. Şuanda da Adını Feriha Koydum dizisinde başarıyla Zehra Yılmaz rolünü sürdürmektedir.

Filmografisi

  • Adını Feriha Koydum, 2011
  • Zefir, 2011
  • Devrim Arabaları, 2008
  • İyi Seneler Londra, 2007
  • Annem, 2007
  • İlk Aşk, 2006
  • Hırsız Polis, 2005
  • Anlat İstanbul, 2004
  • Bir İstanbul Masalı, 2003
Rol Aldığı Tiyatro Oyunları
  • Evlilikte Ufak Tefek Cinayetler, 2007
  • Ayrılık
  • Cadı Kazanı
  • Köse Dağın Köprüsü
  • Fehmi Paşa Konağı
  • Barış
  • Oyunun Oyunu
  • Macbeth
  • Kızılırmak Karakoyun
  • Pazar Keyfi, 1994
  • 403.Kilometre, 1993
  • Olağanüstü Bir Gece
  • Yer Demir Gök Bakır, 1992
Ödülleri
  • Sanat Kurumu, En İyi Kadın Oyuncusu Ünvanı,1996
  • 14. Altın Koza Film Festivali, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, İlk Aşk, 2007
  • Magazin Gazetecileri Derneği Altın Objektif Ödülleri, En İyi Tiyatro Oyuncusu Ödülü, Evlilikte Ufak Tefek Cinayetler, 2007
  • Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Yılın Ödülleri, Yılın Kadın Oyuncusu Ödülü, Annem Dizisi, 2008

Görev Aldığı Yapımlar

Vahide Gördüm Fotoğrafları

Vahide Gördüm İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları