Vildan Atasever

Vildan Atasever

Vildan Atasever
Oyuncu

Doğum Tarihi: 01.01.1981

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

1982 tarihinde Bursa'da beş çocuklu Erzurumlu bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. İlk ve Orta öğrenimini İstanbul Bahçelievler Gürsoy Koleji'nde, Lise öğrenimini Cihangir Koleji'nde tamamladı 15 yaşında amatör olarak tiyatro oyunculuğuna başladı.ilk olarak Kutluğ Ataman'ın yönettiği Perihan Mağden'in yazdığı İki genç kız Filminde Handan rolüyle başladı daha sonra Kurtlar Vadisi adlı dizide oynadı.

Kadın İsterse adlı komedi dizisinde Hülya Avşar'ın kızını canlandırdı. 2005 yılında vizyona giren, Kutluğ Ataman'ın yönettiği, Perihan Mağden'in "İki Genç Kız'ın Romanı" adlı romanından uyarlanan İki Genç Kız adlı filmde yine Hülya Avşar'ın kızını oynadı. Bu ilk filmi ile Altın Portakal ödülü kazandı. İlk filminde bu önemli ödülü alması oldukça tartışıldı. Daha sonra 2006 yılında gösterime giren Kader filminde yer aldı ve 18. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. Ardından Yaralı Yürek ve Bıçak Sırtı gibi TV dizilerinde rol aldı.Şu anda Show Tv de yayınlanan Gece Sesleri adlı dizide rol almaktadır. 2008 yılında Gani Müjde'nin yönettiği Osmanlı Cumhuriyeti filminde Ata Demirer ile başrolü paylaşıyor.
Dıgıturk,bonus Yıldız, MP.

Filmografi
Yıl Yapım
2003 Kurtlar Vadisi
2004 Azize
2004 Kadın İsterse
2005 İki Genç Kız
2006 Kader Uğur
2007 Bıçak Sırtı
2008 Gece Sesleri
2008 Osmanlı Cumhuriyeti

Görev Aldığı Yapımlar

Vildan Atasever Fotoğrafları

Vildan Atasever İle İlgili Haberler