Vin Diesel

Vin Diesel

Vin Diesel
Oyuncu, Seslendirme, Yapımcı

Doğum Tarihi: 18.7.1967

Doğum Yeri: New York, ABD

ABD'li oyuncu, yapımcı, yönetmen ve senaristtir. Tam adı Mark Sinclair Vincent'tır.

1990'ların sonunda öne çıktı ve Er Ryan'ı Kurtarmak (1998), Derin Karanlık (2000), Hızlı ve Öfkeli (2001), xXx (2002), Riddick Günlükleri (2004), Hızlı ve Öfkeli-4 (2009), Hızlı ve Öfkeli-5: Rio Soygunu (2011) ve Hızlı ve Öfkeli-6 (2015) Hızlı ve Öfkeli-7 gibi birçok Hollywood filmlerinde yer alarak dünyaca tanındı. Ayrıca, yapım şirketleri One Race Films, Racetrack Records ve Tigon Studios'un kurucusudur.

Hayatı

Vin Diesel (Mark Sinclair) 18 Temmuz 1967'de Alameda County (California, ABD)'de doğdu. Annesi, Delora Sherleen Sinclair Vincent, bir astrologdur. Diesel, İskoçyalıyı, İtalyanı kapsayan öz geçmişi ve pek çok karakteristik yönüyle belirsiz bir etnik gruptan olduğunu ve kesinlikle renkli bir kişiliği olduğunu ifade etti. Biyolojik babasıyla hiç tanışmadı ve 'annemden bütün öğrendiğim, birçok farklı kültürle akrabalığım olduğu' dedi. Kafkasyalı annesi ve oyunculuk eğitmeni ve tiyatro menajeri olan Afrikalı-Amerikalı üvey babası, Irving H. Vincent tarafından büyütüldü. İlk sahne deneyimini, yedi yaşındayken, Barbara Garson tarafından yazılan çocuk oyunu Dinosaur Door'la yaşadı. Oyun, New York, Greenwich Village'deki Theater for the New City'de üretildi. Oyunla ilgisi, abisi ve bazı arkadaşlarıyla kırıp dökmek amacıyla Theater for New City'nin Jane Street'deki alanına girdiklerinde oldu. Tiyatronun artistik yönetmeni Crystal Field'in karşısına çıkarıldılar ve o, polisi aramak yerine, ellerine senaryoyu verdi ve onlara yaklaşan gösteride rol önerdi.

Diesel gençliği boyunca şehrin Hunter Koleji'ne giderek tiyatroyla bağlı kaldı, buradaki yaratıcı yazı çalışmaları onun senaristliğe başlamasına öncülük etti. Karışık mirasından dolayı, rol bulmadaki ilk zorluklarının sonucu olarak, kendisini 'çok yönlü' bir aktör diye tanımlar. New York gece kulübü Tunnel'de koruma olarak çalışırken, adını Vin Diesel olarak değiştirdi. 'Vin' ismi, 'Vincent'in basitçe kısaltılmış versiyonudur. Onun durmak bilmeyen enerjisine değinerek, dizel yakıtı biten arkadaşlarından 'Diesel' lakabını aldı.

Diesel, fark edilebilir derin sesiyle ünlüdür; sesinin 15 yaşındayken kırıldığını ve telefondayken ona olgun biri sesi verdiğini söylüyor. Bir ikizi (Paul), küçük bir erkek kardeşi (Tim) ve bir kız kardeşi (Samantha) vardır. 2001 senesi civarında, Diesel, Hızlı ve Öfkeli'deki yardımcı oyuncusu Michelle Rodriguez'le çıktı.

Filmografi

1990 Awakenings
1997 Strays
1998 Er Ryan'ı Kurtarmak
1999 Multi-Facial
1999 The Iron Giant
2000 Boiler Room
2000 Derin Karanlık
2001 Hızlı ve Öfkeli
2001 Knock Around Guys
2002 xXx
2003 A Man Apart
2004 Riddick: Korkunç Öfke
2004 Richard B. Riddick
2005 Komando Dadı
2006 Beni Suçlu Bulun
2006 Hızlı ve Öfkeli: Tokyo Yarışı
2008 Babil M.S.
2009 Hızlı ve Öfkeli 4
2009 Los Bandoleros (Kısa Film)
2009 Wheelman (Video Oyunu - Seslendirme)
2009 The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena(Video Oyunu - Seslendirme)
2010 Rockfish (Seslendirme)
2011 Hannibal the Conqueror
2011 Hızlı ve Öfkeli 5
2013 Hızlı ve Öfkeli 6
2014 Galaksinin Koruyucuları
2015 Hızlı ve Öfkeli 7
2015 The Last Witch Hunter

Görev Aldığı Yapımlar

Vin Diesel Fotoğrafları

Vin Diesel İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları