Winona Ryder

Winona Ryder

Winona Ryder
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 29.10.1971

Doğum Yeri: Minnesota, ABD

ABD'nin Minessota eyaletinde dünyaya gelen aktris Hollywood dünyasında kleptomani hastası olan ilk ve tek kadın oyuncudur. Gerçek adı Winona Laura Horowitz'dir. Annesinin adı Cindy, babasının adı Michael olan oyuncunun vaftiz babası ise Timothy Leary'dir. Adını, doğduğu kasaba olan 'Winona'dan alır. 1986 yılında rol aldığı 'Lucas' ile Hollywood'a ilk adımını atan Ryder, 1988 yapımı 'Beterböcek', 1992 yapımı 'Dracula' ve 1994 yapımı 'Little Women' filmleri ile sinema dünyasında ses getirmiş, 1999'da rol aldığı 'Girl, Interrupted' ile kariyerinin zirvesine çıkmıştır. 2001 yılında Beverly Hills'de bir mağazada hırsızlık yaparken yakalanan Ryder, bu davadan kefaletle beraat etse de kariyerinde sıkıntılı günler yaşamıştır. 2006 yılında gösterime giren iki filmi 'Darwin Awards' ve 'Scanner Darkly' ile hayranları ile tekrar buluşmuştur. 2 kere 'Oscar' a aday olmuştur. 'Little Women' filmindeki Jo rolüyle birçok hayran kazanmıştır.

Filmografisi

2000'ler

  • Black Swan, 2010
  • Star Trek (film), 2009 
  • Stay Cool, 2009
  • The Private Lives of Pippa Lee, 2009
  • The Last Word, 2008
  • The Informers, 2008
  • Water Pills, 2008
  • The Ten, 2007
  • Sex and Death 101, 2007
  • The Darwin Awards, 2006
  • A Scanner Darkly, 2006
  • Children of the Revolution: Tune Back In, 2005 
  • The Heart Is Deceitful Above All Things, 2004 
  • The Day My God Died, 2003
  • S1m0ne, 2002
  • Mr. Deeds, 2002
  • Zoolander, 2001
  • Friends, 2001
  • Lost Souls, 2000
  • Autumn in New York, 2000
1990'lar
  • Girl, Interrupted, 1999
  • Celebrity, 1998
  • Alien: Resurrection, 1997
  • The Crucible, 1996
  • Looking for Richard, 1996
  • Boys, 1996
  • How to Make an American Quilt, 1995
  • Little Women, 1994
  • Reality Bites, 1994
  • Simpsonlar, 1994
  • The House of the Spirits, 1993
  • The Age of Innocence, 1993
  • Bram Stoker's Dracula, 1992
  • Night on Earth, 1991
  • Mermaids, 1990
  • Edward Scissorhands, 1990
  • Welcome Home, Roxy Carmichael, 1990
1980'ler
  • Great Balls of Fire!, 1989 
  • Heathers, 1989
  • 1969, 1988
  • Beetlejuice, 1988
  • Square Dance, 1987
  • Lucas, 1986
Altın Küre Ödülleri
  • En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Sinema, The Age of Innocence, 1994 

Görev Aldığı Yapımlar

Winona Ryder Fotoğrafları

Winona Ryder İle İlgili Haberler