Winona Ryder

Winona Ryder

Winona Ryder
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 29.10.1971

Doğum Yeri: Minnesota, ABD

ABD'li aktris. Gerçek adı Winona Laura Horowitz'tir.

ABD'nin Minessota eyaletinde dünyaya gelen aktris Hollywood dünyasında kleptomani hastası olan ilk ve tek kadın oyuncudur. Annesinin adı Cindy, babasının adı Michael olan oyuncunun vaftiz babası ise Timothy Leary'dir. Adını, doğduğu kasaba olan 'Winona'dan alır. 1986 yılında rol aldığı 'Lucas' filmi ile Hollywood'a ilk adımını atan Ryder, 1988 yapımı 'Beterböcek', 1992 yapımı 'Dracula' ve 1994 yapımı 'Little Women' filmleri ile sinema dünyasında ses getirmiş, 1999'da rol aldığı 'Girl, Interrupted' ile kariyerinin zirvesine çıkmıştır. 2001 yılında Beverly Hills'te bir mağazada hırsızlık yaparken yakalanan Ryder, bu davadan kefaletle beraat etse de kariyerinde sıkıntılı günler yaşamıştır. 2006 yılında gösterime giren iki filmi 'Darwin Awards' ve 'Scanner Darkly' ile hayranları ile tekrar buluşmuştur. 2 kere 'Oscar'a aday olmuştur. 'Little Women' filmindeki Jo rolüyle birçok hayran kazanmıştır.

Filmografi

2015 Experimenter
2013 Homefront
2012 Frankenweenie (Seslendirme)
2012 The Letter
2012 The Iceman
2011 The Dilemma
2010 Black Swan
2009 Water Pills (Kısa Film)
2009 The Informers
2009 The Private Lives of Pippa Lee
2009 Stay Cool
2009 Star Trek
2008 The Last Word
2007 The Ten
2007 Sex and Death 101
2007 Welcome (Kısa Film)
2006 The Darwin Awards
2006 A Scanner Darkly
2004 The Heart Is Deceitful Above All Things
2003 The Day My God Died (Belgesel – Anlatıcı)
2002 Mr. Deeds
2002 Simone
2001 Zoolander
2000 Autumn in New York
2000 Lost Souls
1999 Girl, Interrupted (Ayrıca yapımcı)
1998 Celebrity
1997 Alien: Resurrection
1996 Boys
1996 Looking for Richard (Belgesel)
1996 The Crucible
1995 How to Make an American Quilt
1994 Reality Bites
1994 Little Women
1993 The Age of Innocence
1993 The House of the Spirits
1992 Dracula
1991 Night on Earth
1990 Welcome Home, Roxy Carmichael
1990 Edward Scissorhands
1990 Mermaids
1989 Great Balls of Fire!
1988 Beetlejuice
1988 1969
1988 Heathers
1987 Square Dance
1986 Lucas

Televizyon

2016 Stranger Things
2015 Show Me a Hero
2014 Turks & Caicos (TV Filmi)
2013 Drunk History
2010 When Love Is Not Enough: The Lois Wilson Story (TV Filmi)
2002 Saturday Night Live
2001 Friends
2000 Strangers with Candy
1998 The Larry Sanders Show
1996 Dr. Katz, Professional Therapist (Seslendirme)
1994 The Simpsons (Seslendirme)

Müzik Videoları

2012 Here With Me
1998 Talk About The Blues
1993 Locked Out
1992 Love Song for a Vampire
1990 The Shoop Shoop Song (It's In His Kiss)
1989 Debbie Gibson Is Pregnant with My Two-Headed Love Child

Görev Aldığı Yapımlar

Winona Ryder Fotoğrafları

Winona Ryder İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler