Yadigar Ejder

Oyuncu

Doğum Tarihi: 05.10.1947

Ölüm Tarihi: 14.01.1992

Doğum Yeri: Sivas, TÜRKİYE


Gerçek adı Yadigar Kuzu olan ve 'Türk sinemasının dev adamı' olarak bilinen sanatçı, 100'ün üzerinde filmde yardımcı oyuncu olarak rol almıştır. Ev kirasını ödeyemediği için evinden çıkartılmış, geceyi geçirmek için gittiği Taksim parkında, bir bankın üzerinde donarak hayata veda etmiştir. Kemal Sunal'ın nerdeyse bütün filmlerinde rol almıştır.

Filmografisi

1990'lar

  • Dalgacılar, 1992
  • Ula Ula Niyazi, 1991

1980'ler
  • Canımdan Can İste, 1989
  • Tecelli, 1989
  • Sen Benimsin, 1988
  • Vahşiler, 1987
  • Otobüs Yolcuları / İhsaniye, Karasu, 1987
  • Bela, 1986
  • Tarzan Rıfkı, 1986
  • Balta, 1986
  • Kıratlı Süleyman, 1986
  • Ninja Gece Savaşçısı, 1986
  • Size Selam Getirmişem, 1986
  • Tokatçılar, 1986
  • İnfilak, 1986
  • Beyoğlu'nun Arka Sokakları, 1986
  • Kanun Adamı, 1985
  • Gariban Beşler, 1985
  • Şaban Pabucu Yarım (Salimin adamı), 1985
  • Gırgıriyede Büyük Seçim, 1984
  • Belalı Fedailer, 1984
  • Sevdalı, 1984
  • Zalim Dünya, 1984
  • Kılıbık, 1983
  • Gırgıriyede Cümbüş Var, 1983
  • Toprağın Kanı, 1983
  • Baş Belası, 1982
  • Dünyayı Kurtaran Adam (Yaratık), 1982
  • Doktor Civanım (Gaffur), 1982
  • Yor, 1982
  • Üç Kağıtçı (Hamza), 1981
  • Devlet Kuşu, 1980
  • Gerzek Şaban, 1980
  • Sarışın Tehlike (Emile), 1980

1970'ler
  • Umudumuz Şaban (Ayı Necmo), 1979
  • Şark Bülbülü (Mazlum), 1979
  • Süpermen Dönüyor, 1979
  • İki Cambaz, 1979
  • Benim Yaşantım, 1979
  • Püsküllü Bela, Dilberim Kıyma Bana, 1979
  • İnsan Sevince (Mahkum), 1979
  • Korkusuz Korkak (Tetikçi), 1979
  • Kara Murat Devler Savaşıyor, 1978
  • Çarli'nin Kelekleri, 1978
  • Balkona Etti, Haydar, 1978
  • Avanak Apti (Urfalı Apti), 1978
  • Taşı Toprağı Altın Şehir, 1978
  • Bazıları Cacık Sever, 1977
  • Yıkılmayan Adam, 1977
  •  Ben Bir Garip Keloğlanım, 1976
  • Su Perisi Elması, 1976
  • Sahte Kabadayı, 1976
  • Nereye Bakıyor Bu Adamlar (Cellat), 1976
  • Almanyalı Yarim, 1974
  •  Zambaklar Açarken,1974

1960'lar
  • Eşrefpaşalı, 1966

Görev Aldığı Yapımlar

Yadigar Ejder Fotoğrafları

Portreler


Dizi Fragmanları