Yeşim Salkım

Yeşim Salkım

Yeşim Salkım
Oyuncu

Doğum Tarihi: 12.4.1968

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Arnavut kökenli Türk ses sanatçısı, sinema ve dizi oyuncusu.

Yaşamı

Müzisyen Dursun Salkım'ın kızı olan Yeşim Salkım, İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Klasik Türk Sanat Müziği Bölümü mezunudur. İlk albümünü 31 Mart 1994'te çıkaran sanatçı, 'Son Sigara', 'Ben Yoldan Gönüllü Çıktım' ve 'Hiç Keyfim Yok' adlı parçalarıyla sağlam bir çıkış yakaladı. 1995 yılında çıkardığı 'Ferman' albümü, Deli Mavi, bir Ajda Pekkan cover'ı olan Yeniden Başlasın ve Günlerim Soluyor gibi şarkılarla büyük beğeni topladı. 1996 yılında kamera karşısına geçerek oyunculuğa başladı. İlk oynadığı film, Eşkıya'da başrol karakteri Emel'i canlandırdı ve gösterdiği performansla büyük beğeni topladı. İlk evliliğini 1989'da Mustafa İmre ile yaptı. 1990'da kızı Gizem doğdu. Bir dönem Uzan Ailesi'nden Hakan Uzan'la olan evliliğiyle gündeme geldi. İlker İnanoğlu ile kısa süreli bir evlilik yaptı. 1997'de Yeşil Müzik isimli plak şirketini kurdu. Hilal Cebeci, Cenk Eren, Lerzan Mutlu, Tarık (şarkıcı) gibi ünlüleri müzik piyasasına kazandırdı. Hakan Eratik'le evliliğinden 9 Nisan 2011'de kızları Ada dünyaya gelmistir. Türk pop müziğine pek çok hit şarkı kazandırmıştır. Şarkıcılık adına aldığı ödüller dışında, oyunculuk kariyerini 'Şarkıcı' filmiyle 2001 yılında kazandığı Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu ödülü ile taçlandırmıştır.

Ödülleri

2001 38. Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu, Şarkıcı
2001 MGD Altın Objektif Ödülleri - En İyi Pop Müzik Kadın Yıldızı
2000 Yakın Doğu Üniversitesi - Yılın En iyi Pop Kadın Şarkıcısı

Diskografisi

Albümler

2012 Bizim Şarkımız (Müzikal albümü)
2010 İstanbul'da Aşk
2009 7
2008 Sen Nasılsan Öyleyim
2007 Casablanca (Müzikal albümü)
2006 Bazen
2005 Ayna
2001 Vefa Borcu
2000 Hep Böyle Kal
1997 Yoktan Geliyorum
1995 Ferman
1994 Hiç Keyfim Yok

Tekliler

2015 Şehrin Işıkları
2015 Unutursun Gönlüm
2014 Duymayan Kalmasın
2011 Piyango
2009 Bambaşka
2007 Yuvarlanan Taşlar
1998 Sevgilim

Film Müzikleri

2012 Üç Kalp
2011 Ama Sen Yoksun
2010 Kilit
2005 Seher Vakti Kalkan Kervan
2001 Tren
2001 Rüya
2001 Gizli Aşk Bu
2001 Sen Kimseyi Sevemezsin
2000 Veda Busesi
1998 Ateş Dansı
Derlemeler
2010 Nerdeysen
2010 Erguvan
2010 Yuvarlanan Taşlar
2010 Erguvan
2009 Bazen (DVD Klip)
2008 Deli Mavi
2008 Yuvarlanan Taşlar
2008 Ne Varsa Bende Var
2008 Bazen (DVD Klip)
2007 Erguvan
2007 Yuvarlanan Taşlar
2006 Erguvan
2002 Hep Böyle Kal
Klipleri
1994 Hiç Keyfim Yok
1994 Ben Yoldan Gönüllü Çıktım
1994 Son Sigara
1995 Deli Mavi
1995 Yeniden Başlasın
1996 Günlerim Soluyor
1997 Gözü Kör Olası
1997 Yoktan Geliyorum
1997 Gönül Hırsızı
1997 Gel Gayrı
1998 Sevgilim
1998 İstanbul Yeditepe
2000 Kavanoz Dipli Dünya
2000 Kara Yazılım
2000 Selam Aleyküm
2000 Hep Böyle Kal
2001 Biliyorsun Bir Zamanlar Seni Ne Çok Seviyordum
2001 Dudaklarında Arzu Kollarında Yalnız Ben
2001 İnleyen Nağmeler
2001 Rüya
2001 Gizli Aşk Bu
2005 Meğer
2005 Yakacağım Canını
2005 Yan
2006 Bazen
2006 Yazık Olur
2007 Ne Varsa Bende Var
2008 Bu Aşk Seninle Olmuyor
2008 Rakı Balık
2009 Bana Güneş Gibi Gel
2010 Sana Doğru
2010 Aşk ve Ceza
2011 Piyango
2011 Ama Sen Yoksun
Hitleri
2011 Piyango
2009 Bana Güneş Gibi Gel
2008 Bu Aşk Seninle Olmuyor
2008 Rakı Balık
2007 Yuvarlanan Taşlar
2007 Ne Varsa Bende Var (Cover)
2006 Bazen
2006 Erguvan
2005 Meğer
2005 Yakacağım Canını
2001 Biliyorsun Bir Zamanlar Seni Ne Çok Seviyordum (Cover)
2001 Dudaklarında Arzu, Kollarında Yalnız Ben (Cover)
2001 Rüya (Cover)
2000 Kavanoz Dipli Dünya
2000 Kara Yazılım
2000 Selam Aleyküm
2000 Hep Böyle Kal (Cover)
1998 İstanbul Yeditepe
1997 Gözü Kör Olası
1997 Yoktan Geliyorum
1997 Gönül Hırsızı
1995 Deli Mavi
1995 Yeniden Başlasın (Cover)
1994 Hiç Keyfim Yok
1994 Ben Yoldan Gönüllü Çıktım
1994 Son Sigara
Müzik prodüksiyonları
2001 Kara Büyü
2001 Of Deli Gönül
2001 Yıllar Sonra
2000 Gözlerin
1999 Köylü Güzeli
1998 Masal
Tiyatro
2012 Bizim Şarkımız
2007 Casablanca
Filmografi
2017 Evlat Kokusu
2014 Kocamın Ailesi
2012 Huzur Sokağı
2007 Sessiz Gemiler
2007 Babam Çok Değişti Anne
2005 Deli Mavi
2005 Seher Vakti
2001 Şarkıcı
2000 Vizontele
2000 Fosforlu Cevriye
1998 Ateş Dansı
1996 Eşkıya
1992 Mahallenin Muhtarları
Show programları
2013 Hayata Şans Ver
2009 Yaş 15
2007 Bir Dilek Tut
2007 Kadınlar ve Erkekler
1994 Yılbaşı Özel

Görev Aldığı Yapımlar

Yeşim Salkım Fotoğrafları

Yeşim Salkım İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları