Yiğit Özşener

Yiğit Özşener

Yiğit Özşener
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 06.04.1972

Doğum Yeri: İzmir, Türkiye

Yiğit Özşener, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği’nden 1996 yılında mezun oldu. 1997- 1999 yılları arasında Koç Üniversitesi’nde İşletme master'ı yaptı. 1994 yılında Studio Oyuncuları Topluluğu’nda eğitim almaya başladı ve 2001 yılına kadar aynı yerde çeşitli oyunlarda yer aldı.

1995'te Şahika Tekand’ın yazıp yönettiği “Gergadanlaşma” ile profesyonel olarak oyunculuğa başladı. Bu oyunla, Bulgaristan ve Makedonya’da gerçekleştirilen festivallere katıldı. Ardından sırasıyla Harold Pinter’in yazdığı “Gitgel Dolap”, Şahika Tekand’ın yazıp yönettiği “Oyuncu” gibi oyunlarda yer aldı. 2000 yılında Delphi’de gerçekleştirilen 10. Antik Oyunlar Festivali’nde, Thedoros Terzopoulos’un yönettiği “Herakles” üçlemesinde oynadı. 2001 yılında Studio Oyuncuları'nın “Gergedanlaşma” oyununda tekrar yer aldı. 2006 yılı Dünya Tiyatro Olimpiyatları bünyesinde Türk-Yunan ortak yapımı Thedoros Terzopoulos yönetiminde Persler projesinde oyunculuk yaptı.

2008-2009 sezonunda Kerem Kurdoğlu'nun Kafka'nin 'Dava'sindan yola çikarak yazdığı 'İstanbul'da Bir Dava' adlı oyunda oynadı. 2009 yılında tekrar Studio Oyuncuları ile çalışmaya başladı ve Şahika Tekand'ın yazıp yönettiği Evridike'nin Çığlığı'nda oyunculuk yaptı. Tiyatro dışında sinema ve TV filmleri ve dizilerinde oynadı. Halen Atv'de yayınlanmakta olan Ezel adlı dizide oynamaktadır. Çasod üyesi olan sanatçı, ayın zamanda seslendirme yapmaktadır. İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Filmografisi

  • Son, 2012
  • Dedemin İnsanları, 2011
  • Ezel, 2009
  • Kaybedenler Kulübü, 2010
  • Aşk Tesadüfleri Sever, 2010
  • Güneşi Gördüm, 2009
  • Evimde Uzaylı Var, 2009
  • Kung Fu Panda (Türkçe Seslendirme), 2008
  • Last Looks, 2008
  • Dudaktan Kalbe, 2007
  • Kayıp, 2007
  • Yoldaki Kedi, 2007
  • Prenses Lissi ve Karadamı Yeti (Türkçe Seslendirme), 2007
  • Beş Vakit, 2006
  • Rüya Gibi, 2006
  • Kabuslar Evi: Onlara Dokunmak, 2006
  • Rüzgarlı Bahçe, 2005
  • Tombala, 2005
  • Arapsaçı, 2004
  • Gece 11:45, 2004
  • Çalınan Ceset, 2004
  • 24 Saat, 2004
  • Apartman, 2004
  • Estağfurullah Yokuşu, 2003
  • Giz, 2003
  • Crude / Fırsat, 2003
  • Prenses...Kankam ve Ben, 2003
  • O Şimdi Asker, 2002
  • Unutma Beni, 2002
  • Zeybek Ateşi, 2002
  • Yeşil Işık, 2001
  • Karanlıkta Koşanlar, 2001
  • Herkes Kendi Evinde, 2000
  • Üzgünüm Leyla, 2000    

Rol Aldığı Oyunlar

  • 'Evridike'nin Çığlığı' - 2009 (Studio Oyuncuları)
  • 'İstanbul'da Bir Dava' - 2008-2009 (Garajprod)
  • 'Persler' - 2006 (IKSV/Attis Theater ortak yapımı)
  • 'Gergedanlaşma' - 2000-2001 (Studio Oyuncuları)
  • 'Heracles Triology' - 2000 (IKSV/Attis Theater ortak yapımı)
  • 'Oyuncu' - 1999-2000 (Studio Oyuncuları)
  • 'Gitgel Dolap' - 1997-1998 (Studio Oyuncuları)
  • 'Gergedanlaşma' - 1995-1996 (Studio Oyuncuları)

Görev Aldığı Yapımlar

Yiğit Özşener Fotoğrafları

Yiğit Özşener İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları