Zeki Alasya

Zeki Alasya

Zeki Alasya
Oyuncu, Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 18.04.1943

Doğum Yeri: İstanbul, TÜRKİYE


Kıbrıslı Mehmet Kamil Paşa'nın yeğenidir. Robert Koleji'den mezun oldu. Sanat hayatına da 1959'da MTTB tiyatrosunda amatör olarak başladı. Arena, Genar ve Ulvi Uraz tiyatrolarında çalıştıktan sonra Haldun Taner, Metin Akpınar ve Ahmet Gülhan ile birlikte Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun kurucuları arasında yer aldı. Film çevirmeye 1973'ten sonra başladı. Metin Akpınar ile birlikte Türk sinemasında yeni bir ikili oluşturdular. Birçok filmde yer aldı. 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştır.

Filmografi
 
2000'ler

  • Aşk Geliyorum Demez, 2009
  • Akasya Durağı, 2008
  • Hayattan Korkma, 2008
  • Cumhurbaşkanı öteki Türkiye'de, 2008
  • Oyun bitti, 2007
  • Sacayağı, 2007
  • Can, 2006
  • Cennet Mahallesi, 2004, 2007
  • Pardon, 2004
  • Kalbin Zamanı, 2004
  • Şans Kapıyı Kırınca, 2004
  • Yabancı Damat, 2004
  • Ömerçip, 2003
  • Hababam Sınıfı: Merhaba, 2003
  • Rus Gelin, 2002
  • Anne Babamla Evlensene, 2002
  • Dedem, Gofret ve Ben, 2001
  • Güler Misin Ağlar Mısın, 2000
  • Adada Bir Sonbahar, 2000
  • Oyunbozan, 2000

1990'lar
  • Güle Güle, 1999
  • Yerim Seni, 1998
  • Hastane, 1993

1980'ler
  • Namus Düşmanı, 1986
  • Patron Duymasın, 1985
  • Yanlış Numara, 1985
  • Gülümseyen Dünya, 1984
  • Davetsiz Misafir, 1983
  • Dönme Dolap, 1983
  • Baş Belası, 1982
  • Görgüsüzler, 1982
  • Şaka Yapma, 1981

1970'ler
  • Garibin Çilesi Ölünce Biter, 1979
  • Vah Başımıza Gelenler, 1979
  • Köşe Kapmaca, 1979
  • Petrol Kralları, 1978
  • Cafer'in Çilesi, 1978
  • Sivri Akıllılar, 1977
  • Aslan Bacanak, 1977
  • Hasip İle Nasip, 1976
  • Her Gönülde Bir Aslan Yatar, 1976
  • Nereye Bakıyor Bu Adamlar, 1976
  • Güler Misin Ağlar Mısın, 1975
  • Nereden Çıktı Bu Velet, 1975
  • Beş Milyoncuk Borç Verir Misin, 1975
  • Mavi Boncuk, 1975
  • İmparator, 1974
  • Mirasyediler, 1974
  • Şenlik Var / Bal Kız, 1974
  • Köyden İndim Şehire, 1974
  • Salak Milyoner, 1974
  • Kaynanam Kudurdu, 1973
  • Hamsi Nuri, 1973
  • Yalancı Yarim, 1973
  • Karaoğlan Geliyor, 1972
  • Tarkan Altın Madalyon, 1972
  • Sev Kardeşim, 1972
  • Tatlı Dillim, 1972
  • Emine, 1971

1960'lar
  • Allahın Askerleri, 1966

Görev Aldığı Yapımlar

Zeki Alasya Fotoğrafları

Zeki Alasya İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları