Zeynep Değirmencioğlu

Zeynep Değirmencioğlu

Zeynep Değirmencioğlu
Oyuncu

Doğum Tarihi: 12.09.1953

Doğum Yeri: İstanbul

Türk sinema oyuncusu.

1954 yılında İstanbul'da doğdu. Beyazperdeye daha henüz iki yaşındayken 'Papatya' filmiyle geçti. Daha sonra 'Duvaklı Göl', 'Funda' gibi filmlerde, çocuk yıldızı olarak gözüktü. Ama esas ününü 1960’da “Ayşecik” filmi ile yaptı.

'Ayşecik', Türk sinemasında bir çığır açtı. Bundan sonra kendi adından çok bu isimle anıldı.
Filmleri yurt içinde olduğu kadar, özellikle komşu ülkelerde de aynı ilgiyi gördü. Çeşitli kuruluşların armağanlarını kazanan Değirmencioğlu, senaryo yazarı Hamdi Değirmencioğlu’nun kızı, kendisi gibi çocuk yaşta Yeşilçam filmlerinde rol almış olan ve Ömercik adı ile ünlenen Ömer Dönmez'in kuzenidir.
Son yıllarda genç kız rollerine çıkarak Yeşilçam'daki ününü sürdürmeye devam eden Değirmencioğlu, dönemin Fenerbahçeli ünlü futbolcusu ve şimdinin Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticilerinden Serkan Acar ile evlendikten sonra 1974 yılında rol aldığı Macera Yolu filminin ardından sinemayı bıraktı.Serkan Acar'ın vefatı nedeniyle evliliği sona ermiştir.Günümüzde emlakçılık yapan ve İstanbul'da bir emlak ofisi bulunan Zeynep Değirmencioğlu, dul ve iki çocuk annesidir.

Filmografi
Papatya (1956)
Ölümden de Acı (1958)
Funda (1958)
Duvaklı Göl (1958)
Ömrüm Böyle Geçti (1959)
Ayşecik Şeytan Çekici (1960)
Ayşecik (1960)
Altın Kalpler (1961)
Ayşecik Yavru Melek (1962)
Ayşecik Ateş Parçası (1962)
Ayşecik Fakir Prenses (1963)
Ayşecik Canımın İçi (1963)
Öksüz Kız (1964)
Ayşecik Cimcime Hanım (1964)
Ayşecik Çıtı Pıtı Kız (1964)
Ayşecik Boş Beşik (1965)
İki Yavrucak (1965)
Sokak Kızı (1966)
Çalıkuşu (1966)
Zehirli Çiçek (1967)
Merhamet (1967)
Ayşecik Canım Annem (1967)
Yüzbaşının Kızı (1968)
Yuvana Dön Baba (1968)
Ayşecik Yuvanın Bekçileri (1969)
Sevgili Babam (1969)
Ayşecik'le Ömercik (1969)
Fakir Kızın Romanı (1969)
Yavrum (1970)
Ayşecik Sana Tapıyorum (1970)
Pamuk Prenses ve 7 Cüceler (1970)
Ayşecik ve Sihirli Cüceler Rüyalar Ülkesinde (1971)
Hayat Sevince Güzel (1971)
Ayşecik Bahar Çiçeği (1971)
Sinderella Kül Kedisi (1971)
Hayat mı Bu (1972)
Gelinlik Kızlar (1972)
İlk Aşk (1972)
Anneler Günü (1973)
Öksüzler (1973)
Özleyiş (1973)
Kara Sevda (1973)
Yayla Kızı (1974)
Macera Yolu (1974)

Görev Aldığı Yapımlar

Zeynep Değirmencioğlu Fotoğrafları

Zeynep Değirmencioğlu İle İlgili Haberler

Portreler