Zeynep Gülmez

Zeynep Gülmez

Zeynep Gülmez
Oyuncu

Doğum Tarihi: 10.07.1974

Doğum Yeri: Bursa, Türkiye

İlk ve Orta eğitimini Bursa'da tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro bölümündan mezun oldu. Mezun olduktan sonra 1996 ila 1998 yılları arasında, Bursa Devlet Tiyatrosu'da sözleşmeli Sanatçı olarak görev yaptı. 1998 yılında İstanbul'a yerleşti.

1999/2000 sezonun da Yalçın Menteş Tiyatrosu'nda, 2000/2001 sezonunda Kandemir Konduk Tiyatrosu'da, 2004/2005 sezonun da Oyun Atölyesi'nde, 2007/2008 sezonun da Donkişot Tiyatro'da ve 2008/2009 sezonun da Tiyatro Cef'te oyuncu olarak çalıştı. Tiyatro oyunculuğunun yanı sıra birçok Sinema, Televizyon ve Reklam çalışmaları yapmaktadır.

Filmografisi

2000'ler

  • Alemin Kıralı, 2011
  • Akasya Durağı, 2008
  • Parmaklıklar Ardında, 2007
  • Ters Yüz, 2007
  • Annem, 2007
  • Sev Kardeşim, 2006
  • Selena, 2006
  • Asla Unutma, 2005
  • Hürrem Sultan, 2003
  • Kuzenlerim, 2002
  • Kınalı Kar, 2002
  • Cinlerle Periler, 2001
  • Vay Anam Vay, 2001
  • Dikkat Bebek Var, 2000
  • Eyvah Kızım Büyüdü, 2000
  • Abuzer Kadayıf, 2000
  • Ona Bakma Bana Bak, 2000
  • Oyunbozan, 2000

1990'lar

  • Güle Güle, 1999
  • Küçük Besleme, 1999
  • Bize Ne Oldu, 1999
  • Ayrılsak da Beraberiz, 1999
  • Kaç Para Kaç, 1998
  • Tatlı Kaçıklar, 1996
  • Çiçek Taksi, 1995
  • Mahallenin Muhtarları, 1992

Rol Aldığı Tiyatro Oyunları

  • Letafet
  • Karmakarışık
  • Cimri
  • Medya Medya Nereye
  • Konuşan Törki
  • Helikopter (oyun)
  • Bir Şehnaz Oyun
  • Hüznün Coşkusu
  • Düğün Yada Davul
  • Palyaçolar (çocuk oyunu)
  • Gölgenin Canı (çocuk oyunu)

Görev Aldığı Yapımlar

Zeynep Gülmez Fotoğrafları

Zeynep Gülmez İle İlgili Haberler