Abdullah Oğuz

Abdullah Oğuz

Abdullah Oğuz
Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 17.6.1958

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Marmara Üniversitesi, İktisadi, İdari Bilimler Fakültesi'ni bitirdi.

1983 yılında New York’ta ANS International’ı kurdu. Bir posta ile alışveriş şirketi için geliştirdiği video kataloğu, dergi aracılığıyla gerçekleşenden yüzde 65 daha fazla satış sağladı.

Dünyada ilk kez uygulanan bu pazarlama konseptinin başarısı “Wall Street Journal”da kapak haberi oldu.

1992 yılında ANS International Türkiye’yi kurdu. Ulusal kanallara binlerce saatlik program üreten ANS International, kreatif ekibinin yarattığı özgün drama ve game show formatlarıyla ekranlara dünya standartlarında kalite getirdi.

Filmografisi

Yönetmen Olarak

• Sıcak, 2008
• Mutluluk, 2007
• Kartallar Yüksek Uçar, 2007
• O Şimdi Mahkum, 2005
• Ah Be İstanbul, 2004
• Asmalı Konak - Hayat, 2003
• Estağfurullah Yokuşu, 2003
• Karaoğlan, 2002
• 90-60-90, 2001
• Top Model, 1994
• Son Söz Sevginin, 1993

Senaryo Yazarı Olarak

• Asmalı Konak - Hayat, 2003
• Mutluluk, 2007

Yapımcı  Olarak

• Mutluluk, 2007
• Kartallar Yüksek Uçar, 2007
• Maçolar, 2006
• 29-30, 2006
• Bıçak Sırtı, 2005
• O Şimdi Mahkum, 2005
• Tam Pansiyon, 2004
• Ah Be İstanbul, 2004
• Mustafa Hakkında Her şey, 2003
• Asmalı Konak - Hayat, 2003
• Büyümüş de Küçülmüş, 2003
• Şarkılar Seni Söyler, 2003
• Kampüsistan, 2003
• Estağfurullah Yokuşu, 2003
• Asmalı Konak, 2002
• Karaoğlan, 2002
• Bayanlar Baylar, 2002
• O Şimdi Asker, 2002
• Dünya Varmış, 2001
• Evdeki Yabancı, 2000
• Eyvah Kızım Büyüdü, 2000
• Ruhsar, 1997
• Son Söz Sevginin, 1993

Kurgu

• Mutluluk, 2007

Görev Aldığı Yapımlar

Abdullah Oğuz Fotoğrafları

Abdullah Oğuz Haberleri