Abdullah Şahin

Abdullah Şahin

Abdullah Şahin
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.1.1948

Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu.

1 Ocak 1948 tarihinde Bursa'da dünyaya geldi. Babası subay, annesi ise öğretmendi. Gazeteci yazar Haluk Şahin'in kardeşidir. Ayrıca Selçuk isminde bir abisi daha vardır. 

14 yaşındayken Bursa Halkevi'nin Oda Tiyatrosu'nda sahneye çıkmaya başladı. İstanbul'da hukuk okuyan abisi Haluk Şahin'in yanında kalarak konservatuvarın tiyatro bölümünde okudu ve mezun oldu. 

Tiyatro oyunculuğu yaparken tanıştığı Enver Demirkan ile kurdukları 'Nokta ile Virgül' adlı iki kişilik grupla televizyonda gösteriler yapmaya başladılar. Daha sonra bu gösterilerini sinema ve gazino sahnelerine taşıdılar. 

1982 yılında aynı isimle bir de tiyatro kurdular fakat Enver Demirkan 1983'te tiyatroyu ona bırakarak ayrıldı. Abdullah Şahin de tiyatronun ismini Nokta Tiyatrosu olarak değiştirerek devam ettirdi. 

Tiyatronun yanı sıra birçok sinema ve dizide de rol alan Şahin 1972 yılında evlendiği Nilgün Belgün'le daha sonra boşanmıştır. 1982 yılında ise Belgin Şahin'le evlenmiş 30 yılın ardından ondan da ayrılmıştır.

Filmografi

2017 Deli Aşk
2017 Aşka Geldik
2014 Mandıra Filozofu İstanbul
2012 Ateşteki Kağıtlar
2005 Ispanaktan Nağmeler
2000 Süper Şamata (Ayrıca Yönetmen)
1988 Belalı Gelin (Video Filmi)
1985 Nokta İle Virgül Deh Deh Düldül
1984 Güldürme Beni
1981 Yapışık Kardeşler
1981 Uyanık Aptallar
1980 Şaşkın Milyoner
1979 Nokta İle Virgül Paldır Küldür
1976 Kolombo Şakir
1976 Ah Ne Güzel Nane Şekeri
1975 Kazım'a Bak Kazım'a
1975 Evde Kalmış Kızlar
1975 Amigo Hüsnü
1973 Zambaklar Açarken
1972 Şehvet Kurbanı

Televizyon

2012 Seksenler
1995 Mülayim Üçüz Doğurdu (TV Filmi - Ayrıca Yönetmen)

Görev Aldığı Yapımlar

Abdullah Şahin Fotoğrafları

Abdullah Şahin Haberleri

Portreler