Abdurrahman Öner

Abdurrahman Öner

Abdurrahman Öner
Kurgu, Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 7.7.1944

Doğum Yeri: Mersin, Türkiye

Türk senarist ve yönetmen.

İstanbul Kültür Üniversitesi İletişim Tasarımı / Film Yönetmenliği’nde tam burslu olarak okudu. Kadir Has Üniversitesi'nde burslu olarak Sinema TV Yüksek Lisans eğitimini tamamladı ve asistan öğretim görevlisi olarak ‘Film yapımı’ derslerine girdi. Birçok kısa filmde yapımcı, yönetmen yardımcısı ve görüntü yönetmeni olarak da görev aldı.

2006 yılından itibaren, 10 adet kısa film ve belgesel yönetmiştir. Yaptığı filmler ile toplamda 146 festivale yarışmacı olarak katıldı ve 41 adet ödüle layık görüldü. 2018 yılında çekilen, ‘AYDEDE’ isimli uzun metraj sinema filminin yönetmenidir.

Birçok ulusal ve uluslararası film festivallerinde jüri olarak yer aldı.

Filmografi

Yönetmen Olarak

2018 Aydede
2011 Buhar (Kısa Film)
2009 Kıvırcık Saçlı Bir Adam: Bedri Rahmi Eyüboğlu

Senarist Olarak

2018 Aydede
2011 Buhar (Kısa Film)
2009 Kıvırcık Saçlı Bir Adam: Bedri Rahmi Eyüboğlu

Ödülleri

2012 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali - En İyi Deneysel, Buhar
2012 49. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali - Kısa Film Jüri Özel Ödülü, Buhar
2012 9. Akbank Kısa Film Festivali - En İyi Kurmaca Film, Buhar

Görev Aldığı Yapımlar

  • Aydede, 2018, Yönetmen, Senarist, Kurgu

Abdurrahman Öner Fotoğrafları

Abdurrahman Öner Haberleri

Portreler