Abel Jafri

Abel Jafri

Abel Jafri
Oyuncu

Doğum Tarihi: 5.12.1965

Doğum Yeri: Tunus, Tunus

Tunus asıllı Fransız aktör.

Tunus'ta doğdu, babası Tunus yerlisi bir Touareg, annesi ise İtalyandır. Bebekken Fransa'ya geldi. Kariyerine tiyatro ile başladı ve beş yıl Paris'te Jack Waltzer (Stanislavski yöntemi) atölyesinde ve Jack Garfein'den eğitim aldı. Fransa'daki Cezayir savaşının hikayesini anlatan 2004 yapımı Avant l'oubli filmiye ün kazanmıştır. Ayrıca ünlü aktör Mel Gibson'un 'Tutku - Hz. İsa'nın Çilesi' filminde de oynamıştır.

Filmografi

2018 The Extraordinary Journey of the Fakir
2017 A (K)Night in Paris (Kısa Film)
2017 Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu
2016 La route d'Istanbul
2015 Voyoucratie
2015 Voiler la face (Kısa Film)
2015 Nos futurs
2015 L'offre (Kısa Film)
2015 Histoire de Judas
2014 Timbuktu
2013 Pauvre Richard!
2013 La virée à Paname (Kısa Film)
2013 Juliette
2013 Frères ennemis (Kısa Film)
2012 Einspruch VI (Kısa Film)
2011 Les chants de Mandrin
2011 Dans la tourmente
2010 Toi, moi, les autres
2010 Cargo, les hommes perdus.
2008 Asylum
2008 Lady Blood
2008 Dernier maquis
2007 L'autre moitié
2006 Bled Number One
2005 Quartier V.I.P.
2005 Avant l'oubli
2004 Tutku - Hz. İsa'nın Çilesi
2004 Le Biz des Nôtres (Kısa Film)
2003 Öfke
2003 Les amateurs
2002 Futbol Sevdası
2002 Et après?
2002 Bac à sable (Kısa Film)
2001 Les rois mages
2001 Le timide (Kısa Film)
2001 L'éternel garçon (Kısa Film)
2000 Mondialito
1999 Je suis né d'une cigogne
1999 En attendant la neige
1999 Cours Belsunce (Kısa Film)
1997 L'autre côté de la mer
1995 Nelly ve mösyö arnaud
1994 Un dimanche à Paris
1993 La femme à abattre
1991 Jalousie
1991 Isabelle Eberhardt

Televizyon

2016 Accusé
2013 Lekarze
2010 Enquêtes réservées
2009 Aïcha
2009 Le choix de Myriam (TV Filmi)
2008 La mort n'oublie personne (TV Filmi)
2006 Harkis (TV Filmi)
2005 Nom de code: DP (TV Filmi)
2002 Âge sensible
2001 P.J.
2001 Famille d'accueil
1999 Sam (TV Filmi)
1998 Nés quelques part (TV Filmi)
1997 Ni vue ni connue (TV Filmi)
1997 Maître Da Costa
1996 La peau du chat (TV Filmi)
1995 Les Cordier, juge et flic
1989 Sentiments

Görev Aldığı Yapımlar

Abel Jafri Fotoğrafları