Adina Pintilie

Adina Pintilie

Adina Pintilie
Oyuncu, Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 12.1.1980

Doğum Yeri: Bükreş, Romanya

Rumen oyuncu, yapımcı, yönetmen ve senarist. 

Yönetmenliği, senaristliği, yapımcılığı ve başrolünde yer aldığı ve aynı zamanda ilk uzun metraj filmi olan Dokunma Bana (Touch Me Not) filmi ile tanınır. Ayrıca bu filmle 68. Berlin Uluslararası Film Festivali'nin En İyi Film ve En İyi İlk Uzun Metraj Film dalında iki Altın Ayı ödülü kazanmıştır.

Filmografi

Yönetmen Olarak

2018 Dokunma Bana
2010 Oxigen (Kısa Belgesel)
2009 Balastiera #186 (Kısa Film)
2007 Nu te supara, dar... (Belgesel)

Senarist Olarak

2018 Dokunma Bana
2010 Oxigen (Kısa Belgesel)
2009 Balastiera #186 (Kısa Film)
2007 Nu te supara, dar... (Belgesel)

Yapımcı Olarak

2018 Dokunma Bana
2009 Balastiera #186 (Kısa Film)

Oyuncu Olarak

2018 Dokunma Bana

Görev Aldığı Yapımlar

  • Dokunma Bana, Touch Me Not, 2018, Yönetmen, Senarist, Yapımcı, Oyuncu

Adina Pintilie Fotoğrafları

Adina Pintilie Haberleri

Portreler