Adrian Lyne

Adrian Lyne

Adrian Lyne
Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 4.3.1941

Doğum Yeri: Cambridgeshire, İngiltere

İngiliz senarist, yapımcı ve yönetmen.

Lolita (1997), 9 1/2 Hafta (1986), Flashdance (1983), Ahlaksız Teklif (1993), Dehşetin Nefesi (1990) ve Sadakatsiz (2002) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2020 Deep Water
2002 Sadakatsiz
1997 Lolita
1993 Ahlaksız Teklif
1990 Dehşetin Nefesi
1987 Öldüren Cazibe
1986 9 1/2 hafta
1983 Michael Sembello: Maniac (Kısa Video)
1983 Irene Cara: Flashdance... What a Feeling (Kısa Video)
1983 Flashdance
1980 Foxes
1976 Mr. Smith (Kısa Film)
1973 The Table (Kısa Film)

Yapımcı

2002 Sadakatsiz

Senaryo

2018 Back Roads
1983 Michael Sembello: Maniac (Kısa Video)
1976 Mr. Smith (Kısa Film)
1973 The Table (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

Adrian Lyne Fotoğrafları