Agnès Jaoui

Agnès Jaoui

Agnès Jaoui
Oyuncu, Senarist

Doğum Tarihi: 19.10.1964

Doğum Yeri: Antony, Fransa

Fransız senarist, film yönetmeni, oyuncu ve şarkıcı.

Antony doğumlu Agnès Jaoui aslen Tunusludur. Eşi Jean-Pierre Bacri ile işbirliği içinde çalışmaktadır.

Filmografisi
Aktris
Le Faucon (1983)
Hôtel de France (1987)
L'amoureuse (1987)
Ivanov (1990)
Cuisine et dépendances (1993)
Un air de famille (1996)
Le Déménagement (1997)
La Méthode (1997)
On connaît la chanson (1997)
Le Cousin (1998)
On the run (1999)
Une femme d'extérieur (2000)
The Taste of Others (Le Goût des autres) (2000)
24 Hours in the Life of a Woman (24 Heures de la vie d'une femme) (2002)
The Role of Her Life (Le role de sa vie) (2004)
La Maison de Nina (2004)
Look at Me (Comme une image) (2004)
Parlez-moi de la pluie (2008)
Deuil allègre Arnaud Bedouet yönetti (2011)
w:fr:Du vent dans mes mollets (2012)
L'art de la fugue(2012)
Au bout du conte (2012)
Yönetmen
The Taste of Others (Le Goût des autres) (2000)
Look at Me (2004)
Parlez-moi de la pluie (2008)
Au bout du conte (2012)
Senaryo[değiştir | kaynağı değiştir]
Smoking/No Smoking (1993)
Cuisine et dépendances (1993)
Un air de famille (1996)
On connaît la chanson (1997)
The Taste of Others (Le Goût des autres) (2000)
Look at Me (2004)
Parlez-moi de la pluie (2008)

Diskografisi
Canta (2006)
Dans Mon Pays (2009)

Ödülleri
En iyi yazar ödülü (Cesar Ödülü), 1994, 1997, 1998, 2000 (Bacri ile paylaşıldı)
En iyi yardımcı kadın oyuncu (Cesar Ödülü), 1998
En iyi film ödülü (Cesar Ödülü), 2000
René Clair Ödülü, 2001 (Bacri ile paylaşıldı)
En İyi Senaryo, Cannes Film Festivali, 2004 (Bacri ile paylaşıldı)
Victoires de la Musique: Canta - Dünya yılın müzik albümü, 2007

Görev Aldığı Yapımlar

Agnès Jaoui Fotoğrafları

Agnès Jaoui Haberleri

Portreler