Agnieszka Holland

Agnieszka Holland

Agnieszka Holland
Oyuncu, Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 28.11.1948

Doğum Yeri: Varşova, Polonya

Polonyalı televizyon ve film yönetmeni, senaristi.

Holland, sosyolog ve gazeteci Henryk Holland'ın (eski polonyalı komünist militan, yahudi kökenli) ve gazeteci Irena Rybczyńska'ın kızı olarak dünyaya geldi. Kardeşi Magdalena Rybczyńska da bir sinemacıdır.

Holland, Varşova Étienne Báthory Lisesi'ni bitirdikten sonra Prag'a gitti ve orada yer alan Prag Film Akademisi'nde (FAMU) sinema çalışmalarına başladı. Bu çalışmalardan sonra ülkesi Polonya'ya döndü ve Krzysztof Zanussi, Andrzej Wajda gibi yönetmenlere asistanlık yaptı.

Senaristliğini yaptığı ilk film ise Kırsal Aktörler (Aktorzy prowincjonalni) filmidir. Bu filmle Cannes Film Festivali'nde FIPRESCI'dan ödül almıştır.

Filmografi

2015 House of Cards (TV Dizisi)
2017 Pokot
2017 The Affair (TV Dizisi)
2014 Rosemary's Baby (Mini Dizi)
2013 Treme (TV Dizisi)
2013 Burning Bush - Die Helden von Prag (Mini Dizi)
2013 Bez tajemnic (TV Dizisi)
2012 The Killing (TV Dizisi)
2011 Karanlıkta Kalanlar
2009 Janosik. Prawdziwa historia
2004 Cold Case - Kein Opfer ist je vergessen (TV Dizisi)
2004 The Wire (TV Dizisi)
2007 Ekipa (TV Dizisi)
2006 Beethoven'i Anlamak
2006 A Girl Like Me: The Gwen Araujo Story (TV Filmi)
2002 Julies Reise
2001 Schuss ins Herz (TV Filmi)
2001 Golden Dreams (Kısa Film)
1999 Das dritte Wunder
1997 Kadınsı Duygular
1995 Fallen Angels (TV Dizisi)
1995 Tutkunun Şairleri
1993 Gizli Bahçe
1992 Olivier, Olivier
1991 Largo desolato (TV Filmi)
1990 Hitlerjunge Salomon
1988 Der Priestermord
1987 Eine alleinstehende Frau (TV Filmi)
1985 Kultura' (Belgesel
1985 Bittere Ernte
1982 Les cartes postales de Paris (Belgesel)
1981 Goraczka
1979 Provinzschauspieler
1977 Der Weg einer Frau (TV Filmi)
1977 Zdjecia próbne
1977 Niedzielne dzieci (TV Filmi)
1976 Wieczór u Abdona (Kısa Film)
1976 Obrazki z zycia
1970 Hrích boha (Kısa Film)

Senarist Olarak

2017 Pokot
2009 Enen
2002 Julies Reise
1994 Üç renk - beyaz
1993 Üç Renk: Mavi
1992 Olivier, Olivier (Uyarlama)
1990 Hitlerjunge Salomon
1990 Korczak
1988 Die Freundin
1988 Der Priestermord
1988 Die Dämonen
1987 Anna - Exil in New York
1987 Eine alleinstehende Frau (TV Filmi)
1985 Bittere Ernte
1983 Almanya'da Bir Aşk
1983 Danton
1982 Die Bitternis der Liebe
1979 Provinzschauspieler
1979 Okruch lustra (TV Filmi)
1978 Ohne Betäubung
1978 Zwyciezcy (Kısa Belgesel)
1977 Der Weg einer Frau (TV Filmi)
1977 Zdjecia próbne
1977 Niedzielne dzieci (TV Filmi)
1976 Wieczór u Abdona (Kısa Film)
1970 Hrích boha (Kısa Film)

Oyuncu Olarak

1982 Verhör einer Frau
1979 Okruch lustra (TV Filmi)
1977 Zdjecia próbne
1976 Die Narbe
1974 Lasst uns frei fliegen über den Garten (TV Filmi)
1973 Illumination

Görev Aldığı Yapımlar

Agnieszka Holland Fotoğrafları

Agnieszka Holland Haberleri