Ah-In Yoo

Ah-In Yoo

Ah-In Yoo
Oyuncu

Doğum Tarihi: 6.10.1986

Doğum Yeri: Daegu, Güney Kore

Güney Koreli aktör ve model.

Asıl adı Eom Hong Sik'tir. Sahne adı olarak kullandığı Yoo Ah-in ismiyle bilinmektedir. Profesyonel oyunculuğa ilk kez 2003 yılında gençlik serisi olan Sharp 1 ile başlamıştır. Ünlü oyuncu, televizyon serisi Sungkyunkwan Scandal (2010) ile ün kazanmıştır. Daha sonra Punch (2011), Secret Love Affair (2014), Veteran (2015), The Throne (2015) ve son olarak Six Fly Drangon (2015-2016) gibi yapımlarında yer almıştır.

Filmografi

2018 Burning
2018 Sovereign Default
2016 Like for Likes
2015 Veteran
2015 The Throne
2014 The Satellite Girl and Milk Cow (Seslendirme)
2014 Thread of Lies
2013 Tough as Iron
2011 Punch
2009 Sky and Ocean
2008 Antique
2007 Skeletons in the Closet
2007 Boys of Tomorrow

Televizyon

2017 Chicago Typewriter
2017 June Story (TV Belgesel Film - Anlatıcı)
2016 Six Flying Dragons
2016 Descendants of the Sun
2014 Secret Love Affair
2014 Discovery of Love
2014 Wan-deuk who wants to Fly (TV Belgesel Film - Anlatıcı)
2013 Jang Ok-jung, Living by Love
2013 Running Man (TV Programı)
2012 Fashion King
2011 Yoo Ah-in's Launch My Life (TV Programı)
2010 Sungkyunkwan Scandal
2009 He Who Can't Marry
2009 Ya Shim Man Man Season 2 (TV Programı)
2008 Chil-woo the Mighty
2008 Come to play (TV Programı)
2005 Sharp 1
2005 Shi-eun & Soo-ha
2005 Sponge (TV Programı)
2004 April Kiss

Müzik Videoları

2016 Heung-bu
2012 Only One
2004 Footprints

Yapımcı

2016 CCRT-Aerospace: Gyeonggye-ui Jeopyeon (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

  • Şüphe, Burning / Buh-Ning, 2018, Oyuncu

Ah-In Yoo Fotoğrafları

Portreler