Ahmet Erdal

Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 23.10.1977

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk senarist, yapımcı ve yönetmen.

İlk, orta ve lise eğitimini Bakırköy’de tamamladı. 1995 yılında Marmara Üniversitesi Matbaacılık Meslek Yüksek Okulu'nu kazandı. Bu dönemde okulun yanı sıra çeşitli reklam ajanslarında grafiker olarak çalışmaya başladı. Daha sonra Non-linear video editing ve post-prodüksiyonda kendini geliştirdi ve bu alandaki pc bazlı sistemlerde operatörlük yaptı. Bedri Baykam'ın 'It has been done before' ve Mahmut Coşkun'un 'Kominist' adlı belgesellerinin kurgu operatörlüğünü yaptı.

1999 yılında Beykent Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümünü kazandı. Bu üniversitedeki sinema eğitimi boyunca 2001'de ilk filmi olan “Kılçık”ı sınıf arkadaşları ile birlikte, daha sonra 2002 yılında 'Bidon' ve 2003 yılında 'Dilek'i çekti. 2 Temmuz 2004 itibariyle Beykent Üniversitesinden mezun oldu. Halen aynı üniversitede yüksek lisans yapıyor.

Filmografi

Yönetmen

2019 Bulmaca Kulesi: Dev Kuşun Gizemi
2003 Dile
2002 Bidon
2001 Kılçık

Yapımcı

2003 Dile
2002 Bidon
2001 Kılçık

Senaryo

2019 Bulmaca Kulesi: Dev Kuşun Gizemi
2002 Bidon
2001 Kılçık

Görev Aldığı Yapımlar

Ahmet Erdal Haberleri

Portreler