Ahmet Faik Akıncı

Ahmet Faik Akıncı

Ahmet Faik Akıncı
Oyuncu, Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 10.11.1956

Doğum Yeri: Trabzon, Türkiye

Türk yapımcı, senarist, oyuncu ve yönetmen.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunudur. Sinemaya ilk kez 1969 yılı yapımı Sapık isimli filmde oyuncu olarak adım attı. 1990 yılı yapımı Güneşi Göremeden filminde oyuncu, yapımcı, senarist ve yönetmen olarak görev yaptı. Güneşi Göremeden (1990), Kubilay (2009), Tersine (2014) ve Soma 301 (2015) filmleriyle tanınmıştır. 

Filmografi

2019 Sokağın Çocukları
2009 Kubilay
1990 Güneşi Göremeden
1971 Mezarını Kaz Beni Bekle
1969 Talihsiz Gelin
1969 Sapık

Televizyon

2009 Arka Sokaklar

Yönetmen

2021 Şeytanı Ararken
2021 Ya Ben Ölürsem
2019 Sokağın Çocukları
2016 Komikrasi
2015 Çığlığın Resmi Çekilmez
2015 Soma 301
2015 Parmaklarımın Ucundaki Hayat
2015 Melek
2015 Lucifer
2015 Huzur Evi
2015 Döndü
2015 Beni Bırakma
2015 16 Dakika
2014 Tersine
2012 3 Kadın 3 Kader
2009 Kubilay
1996 Ekmek
1994 İş
1990 Güneşi Göremeden

Belgesel

1996 Emek
1996 Antakya
1996 Akçaşar Üsküpü
1994 Sinoplu Diyojen
1994 Artvin
1994 Rize
1992 Gümüşkent Gümüşhane
1992 Bolu’dan Bir Köşe

Yapımcı

2021 Şeytanı Ararken
2021 Ya Ben Ölürsem
2012 3 Kadın 3 Kader
1990 Güneşi Göremeden

Senaryo

2019 Sokağın Çocukları
2014 Tersine
2011 3 Kadın 3 Kader
2009 Kubilay
1996 Ekmek
1994 İş
1990 Güneşi Göremeden

Görev Aldığı Yapımlar

Ahmet Faik Akıncı Fotoğrafları