Ahmet Küçükkayalı

Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 2.9.1974

Doğum Yeri: Bursa, Türkiye

Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünde eğitim gördü.
TÜRSAK sinema seminerinden sertifika aldı. 2002 yılında yönettiği 'İçerideki' ilk uzun metrajlı
filmi. Ahmet Küçükkayalı, senaryosunu da kendi yazdığı filmde aynı zamanda kendi kurduğu
HayalET Yapım ile yapımcı olarak da yer aldı.
Küçükkayalı, kendi çektiği kısa filmlerin yanı sıra uzun metrajlı filmlerde de çeşitli görevler aldı.

Bugüne kadar yer aldığı, projeler arasında 1999'da Yavuz Özkan'ın 'Hayal Kurma Dersleri' (yönetmen asistanlığı) , aynı yıl Tunç Basaran'ın 'Abuzer Kadayıf' (reji grubu) , 2000'de Ali
Özgentürk'ün 'Balalayka' (hazırlık aşaması sanat grubu) filmleri yer alıyor. Balalayka'da Sanat
Yönetmeni Annie Pertan'ın asistanlığını da yaptı.

2001'de TRT'nin 'Genç Sinemacılar' adlı programı için senaryosu da kendisine ait olan 'Çerçevedeki Kutular' adlı 35mm'lik kısa film. Küçükkayalı'nın yapımcılığını da üstlendiği ilk filmi.
Ardından yine aynı program için çektiği 'Zamanın Kabuğu' adlı ikinci kısa metrajlı film yurt
içinde ve dışında birçok festivalde gösterildi. Zamanın Kabuğu, İFSAK Film Yarışması'nda ikinci
seçildi.

'Ölümden Sonra' ve 'Ayna', yönetmenin 2001 yılında senaryosunu yazdığı ve yönettiği DV cam
formatındaki diğer kısa filmleri. 2002'de senaryosunu yazıp yönettiği 'Güzel İnsanlar' da DV
cam formatındaki son kısa filmi.

Yönetmen Filmografisi

Mavide Düet - 2002
Sapık - 2002
İçerideki - 2002

Yönetmenliğini Yaptığı Kısa Filmler

Güzel İnsanlar - 2002
Ayna - 2001
Ölümden Sonra - 2001
Zamanın Kabuğu - 2001 (İFSAK 22. Ulusal Kısa Film ve Belgesel Yarışması, İkincilik Ödülü. 2001
Çerçevedeki Kutular - 2001)

Senarist Filmografisi

Gecenin Kanatları - 2009
İçerideki - 2002.... Kısa Film
Zamanın Kabuğu - 2002.... Kısa Film

Diğer Filmografisi

İçerideki - 2002.... Yapımcı
Gecenin Kanatları - 2009.... Yapım Sorumlusu
Hayal Kurma Oyunları - 1999.... Yapım Asistanı
Abuzer Kadayıf - 2000.... Yönetmen Yardımcısı
Balalayka -2000... Yardımcı Sanat Yönetmeni

Görev Aldığı Yapımlar

Ahmet Küçükkayalı Haberleri

Portreler