Ahmet Sönmez

Ahmet Sönmez

Ahmet Sönmez
Yönetmen

Doğum Tarihi: 1.1.1974

Doğum Yeri: Ağrı, Türkiye

Türk senarist, yapımcı ve yönetmen.

Moskova Devlet Üniversitesi Sinema-Drama Bölümü mezunudur. Yönetmenliğe ilk kez 2004 yapımı Acı Kin isimli TV filmi ile başlamıştır. İlk uzun metraj filmi ise 2012 yapımı Elveda Katya filmidir. Ayrıca bu filmle 2. New York Avrasya Film Festivali'nde En İyi Yönetmen ve 49. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ise Seyirci Ödülü'nü kazanmıştır.

Filmografi

2018 Trileçe
2012 Elveda Katya

Televizyon

2014 Bir Kız Sevdim (TV Filmi)
2013 Rehber: Hz. Mevlana
2011 Aklın Başına Gelsin
2008 Zülfikar
2007 Vazgeç Gönlüm
2006 Umut Hiç Bitmeyecek (TV Filmi)
2006 Gözlerim Sende Kalacak (TV Filmi)
2006 Eyüp Sultan Yolcusu (TV Filmi)
2006 Eksi 18
2006 Bırakma Beni Anne (TV Filmi)
2005 İnadım İnat
2005 Memleket Hikayeleri - Karaova Düğünü (TV Filmi)
2005 Memleket Hikayeleri - Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz (TV Filmi)
2005 Medine (TV Filmi)
2004 Şubat Soğuğu
2004 Büyük Buluşma
2004 Burçak Tarlası (TV Filmi)
2004 Acı Kin (TV Filmi)

Senaryo

2003 Mihrali

Yapımcı

2014 Üç Makbul Dua (TV Filmi)
2014 Bir Kız Sevdim (TV Filmi)
2014 Abdu (TV Filmi)
2013 Sadaka (TV Filmi)
2013 Rehber: Hz. Mevlana
2013 Ey Oğul (TV Filmi)
2012 Hasret (TV Filmi)
2012 Ev Ödevi (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Ahmet Sönmez Fotoğrafları

Ahmet Sönmez Haberleri

Portreler