Ahmet Uz

Ahmet Uz

Ahmet Uz
Oyuncu, Yapımcı

Doğum Tarihi: 1.1.1945

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Ahmet Uz (d. 1945 - Ankara) Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.

Müzisyen bir aileden gelen ve 1970 yılında İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olarak sanat yaşamına adımını atan Uz, bazı özel tiyatro kuruluşlarında ve Devlet Tiyatrosu'nda görev yaptı. Şehir Tiyatroları kadrosuna geçmesi, 1977 sürecinde oldu. 100'den fazla oyunda rol alan sanatçı, tiyatro dışında sinema ve dizi filmler de çevirmiştir. Ayrıca seslendirme konusunda da çalışmalarda bulunan Ahmet Uz, bazı filmlere de yapımcı olarak imza atmıştır.

Rol Aldığı Bazı Oyunlar

• Titanik Orkestrası
• Yaban Ormanları
• Hakimiyeti Milliye Aş Evi
• Bizans Düştü
• Montserrat
• Kıskanç
• Suç Ve Ceza
• Oidipus

Filmografi

Yapımcılık

• Kadınca -1984
• Acı - 1984
• Fırtına Gönüller - 1984
• Fidan - 1984
• Şaşkın Gelin - 1984
• Darbe - 1984

Oyunculuk

• Unutulmaz-2010-2011
• Mahşer - 2007
• Peri Tozu - 2007
• Küçük Hanımefendinin Şoförü - 2006
• Küçük Hanımefendi - 2006
• Eylül - Hamdi
• Yeniden Çalıkuşu - 2005
• Zeytin Dalı - 2005
• Yadigar - 2004
• Yabancı Damat - 2004
• Şarkılar Seni Söyler - 2003
• Mühürlü Güller - 2003
• Zehirli Çiçek - 2000
• Cadı Ağacı - 1994
• Üç İstanbul - 1983
• Bir Yudum Mutluluk - 1982
• Erkek Fatma - 1969

Görev Aldığı Yapımlar

Ahmet Uz Fotoğrafları

Ahmet Uz Haberleri

Portreler