Ahu Türkpençe

Ahu Türkpençe

Ahu Türkpençe
Oyuncu

Doğum Tarihi: 2.1.1977

Doğum Yeri: Samsun, Türkiye

Türk oyuncu.

Tiyatroya karşı büyük bir ilgi duyan, fakat on sekiz yaşına kadar tiyatro ile hiç uğraşmayan sanatçı, çok yakın bir arkadaşının yardımı ile Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin elemelerine girdi.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ne girebilmek için Yıldız Teknik Üniversitesi'nde devam fizik eğitimini dondurdu. Yedi Numara ve Azad gibi dizilerinde oynadı. Bir İstanbul Masalı dizisiyle herkes tarafından tanınan birisi haline gelen oyuncu, Şöhret adlı diziyle başarısını devam ettirdi. Neredesin Firuze ile ilk kez bir sinema filminde rol aldı.

Filmografi

2018 Börü
2016 Dağ 2
2013 Köksüz
2010 Sessiz Çocuklar
2010 Kaybedenler Kulübü
2010 Bekle Beni
2009 Ölü Yaprak Vuruşu
2009 Denizden Gelen
2008 Dinle Neyden
2007 Hicran Sokağı
2006 Asterix Vikinglere Karşı (Seslendirme)
2005 Keloğlan Kara Prens'e Karşı
2003 Neredesin Firuze?

Televizyon

2018 Börü
2013 Vicdan
2011 Tek Başımıza
2010 Ateşe Yürümek
2008 Karamel
2008 Elveda Rumeli
2006 Kod Adı
2006 Şöhret
2003 Bir İstanbul Masalı
2002 Azad
2000 Yedi Numara
1999 Bize Ne Oldu?
1998 Güzel Günler
1996 Gurbetçiler

Ödülleri

2013 20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu, Köksüz

Görev Aldığı Yapımlar

Ahu Türkpençe Fotoğrafları

Ahu Türkpençe Haberleri