Aida Begic

Aida Begic

Aida Begic
Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 9.5.1976

Doğum Yeri: Saraybosna, Bosna Hersek

Bosna Hersek'li yönetmen.

Saraybosna Sahne Sanatları Akademisi Yönetmenlik bölümünden mezun oldu. Mezuniyet filmi Prvo Smrtno Iskustvo (İlk Ölüm Tecrübesi), Cannes Film Festivali’nin Cinéfondation Resmi Seçimi'nde sunuldu.

İlk uzun metrajlı filmi Snijeg’in (Kar) gala gösterimi, Grand Prix'yi kazandığı Cannes 2008'de Eleştirmenler Haftası kapsamında gerçekleşti ve film dünya çapında 30 festival ödülüne daha layık görüldü. Kar, Avrupa Akademisi Film Ödülleri’nin Keşif Bölümü’nde aday gösterildi. Begić, 2009'da bağımsız bir yapım şirketi olan Film House'u kurdu. 2. uzun metrajlı filmi Djeca’nın (Sarajevo Çocukları) gala gösterimi, 2012 Cannes Film Festivali Resmi Seçimi'nde Un Certain Regard kategorisinde gerçekleştirildi ve film, Jüri Özel Saygınlık Ödülünü kazandı. Begić, Bridges of Sarajevo (Saraybosna Köprüleri) antolojisinin bir parçası olan ve dünya gala gösterimi Cannes Film Festivali Resmi Seçimi’nde Özel Gösterimler bölümünün altında gerçekleştirilen Albüm adlı kısa filmini yazdı ve yönetti. Saraybosna Sahne Sanatları Akademisi'nde Yönetmenlik dersi veren Aida Begić, AMPAS, EFA, SACD ve UFRBiH üyesidir.

Filmografi

Senarist Olarak

2017 Never Leave Me
2012 Çocuklar
2010 Unutma Beni Istanbul
2008 Snijeg
2003 Sjever je Poludio (Kısa Film)
2001 Stop for a Minute (Kısa Belgesel)
2001 Prvo Smrtno İskustvo (Kısa Film)

Yönetmen Olarak

2017 Never Leave Me
2014 Ponts de Sarajevo
2012 Çocuklar
2010 Unutma Beni Istanbul
2008 Snijeg
2003 Sjever je Poludio (Kısa Film)
2001 Prvo Smrtno İskustvo (Kısa Film)

Yapımcı Olarak

2017 Never Leave Me
2015 100 Million Dollar House (Belgesel)
2012 Çocuklar

Görev Aldığı Yapımlar

Aida Begic Fotoğrafları

Aida Begic Haberleri

Portreler


Vizyondakiler