Akasya Asıltürkmen

Akasya Asıltürkmen

Akasya Asıltürkmen
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 14.4.1977

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Akasya Asıltürkmen, oyunculuğa küçük yaşta, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu'nun açtığı kursa katılarak başladı. Aynı dönemde İstanbul Kanatlarımın Altında filminde oynadı ve bu profesyonelliğe attığı ilk adım oldu. Daha sonra, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünden mezun oldu. Semaver Kumpanya ve İstanbul Devlet Tiyatrosu gibi tiyatrolarda çalıştı. Halen televizyon, sinema ve dublaj çalışması yapmaktadır.

Filmografisi

  • Başrolde Aşk, 2011
  • Bana Bunlarla Gel, 2010
  • İpsiz Recep, 2009
  • Büyük Buluşma, 2007
  • Düş Yakamdan, 2007
  • Evimin Erkeği, 2007
  • Araf, 2006
  • Felek ne demek, 2006
  • Sahne, 2006
  • Tarık ve Diğerleri, 2006
  • Saklambaç, 2005
  • Keloğlan kara prens'e karşı, 2005
  • Pamuk Prenses 2, 2005
  • Dayı, 2004
  • Çınaraltı, 2004
  • Lise Defteri, 2003
  • Başyapıt, 2003
  • Vaka-i Zaptiye, 2002
  • Nasıl evde kaldım, 2001
  • Dar Alanda Kısa Paslaşmalar, 2000
  • Çilekli Pasta, 2000
  • Dedelerimi Evlendirirken, 2000
  • Dikkat Bebek Var, 2000
  • Gece Martıları, 2000
  • Renkli - Türkçe, 1999
  • Sıdıka, 1997
  • İstanbul Kanatlarımın Altında, 1996

Rol Aldığı Oyunlar

  • Aşk Kokusu: Neil Simon - Tiyatro Şenay - 2011
  • Bir Yaz Gecesi Rüyası: William Shakespeare - Tiyatro Kedi - 2010
  • Göktaşı: Friedrich Dürrenmatt - Tekin Akmansoy Tiyatrosu - 2009
  • Fesleğen Çıkmazı: Meltem Yıldırım - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2009
  • Süleyman ve Öbürsüler: Max Frisch \ Yavuz Pekman - Semaver Kumpanya - 2004
  • Onikinci Gece: William Shakespeare - Semaver Kumpanya - 2002

Görev Aldığı Yapımlar

Akasya Asıltürkmen Fotoğrafları

Akasya Asıltürkmen Haberleri

Portreler