Alain Corneau

Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 7.08.1943

Doğum Yeri: Paris, Fransa

Alain Corneau, Fransız film yönetmeni ve yazar.
İlk zamanlar müzisyen olarak çalışan Corneau, Costa Gavras'ın asistanı olarak sinema dünyasına adım attı. İlk ün kazandığı çalışmasını Yves Montand ile Police python 357 filminde yapan sanatçı, Fransız sinemasının önemli yönetmenlerinden sayılmaktaydı. 'Fort Saganne' gibi Fransa'nın sömürge geçmişinden 'Nocturne indien' gibi egzotik filmlerin yanı sıra 'Série Noire' gibi polisiye ve 'Tous les matins du monde' gibi müzikal türde filmlere imza attı.

Çalışmalarında değişik konulara yer veren Alain Corneau'nun en fazla bilinen filmi, Pascal Quignard'ın aynı adlı romandan uyarlanan Tous Les Matins Du Monde/ Dünyanın Tüm Sabahları, 17. yüzyılda Fransa, karısını yitirdikten sonra çiftliğinde inzivaya çekilmiş olan besteci ve viyola sanatçısı Sainte-Colombe'un yaşamöyküsünü konu edinmiştir.

İngiliz aktris Kristin Scott-Thomas'ın başrol oynadığı Corneau'nun son filmi, 'Crime d'amour' ise halen Fransa'da vizyondadır. Yönetmen, kanser nedeniyle Paris 'te öldü. Pere Lachaise mezarlığına gömüldü.

Filmografisi (Seçme)

• Police Python 357 (1976) Polis Python 357 (1976)
• La Menace (1977) La Menace (1977)
• Série noire (1979) Série noire (1979)
• Fort Saganne (1984) Fort Saganne (1984)
• Nocturne indien (1989) Nocturne indien (1989)
• Stupeur et Tremblements (2003) Stupeur et Tremblements (2003)

Görev Aldığı Yapımlar

Alain Corneau Haberleri