Alan Parker

Alan Parker

Alan Parker
Müzik, Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 14.2.1944

Doğum Yeri: Londra, İngiltere

İngiliz oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Tam adı Alan William Parker'dır. Sinemaya ilk kez 1971 yılı yapımı Melody filminin senaryosunu kaleme alarak adım attı. Midnight Express (1978), Pink Floyd the Wall (1982) ve Mississippi Yanıyor (1988) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2003 Ölümle Yaşam Arasında
1999 Angela'nın Külleri
1997 Madonna: Another Suitcase in Another Hall (Kısa Video)
1996 Madonna: Don't Cry for Me Argentina (Kısa Video)
1996 Evita
1996 Madonna: You Must Love Me (Kısa Video)
1994 Wellville'e Hoşgeldiniz
1991 Gençlik Ateşi
1990 Gel Cenneti Gör
1988 Mississippi Yanıyor
1987 Şeytan Çıkmazı
1984 Birdy
1982 Pink Floyd: Hey You (Kısa Video)
1982 Pink Floyd: Another Brick in the Wall Part 2 (Version 2) (Kısa Video)
1982 Duvar
1982 Erişilmez Duygular
1980 Şöhret
1978 Geceyarısı Ekspresi
1976 Bagsi Malon
1974 Our Cissy (Kısa Film)
1974 Footsteps (Kısa Film)

Televizyon

1990 Renegade MTV Special (TV Filmi)
1976 No Hard Feelings (TV Filmi)
1975 The Evacuees (TV Filmi)

Yapımcı

2016 Dad's Army
2003 Ölümle Yaşam Arasında
1999 Angela'nın Külleri
1996 Madonna: Don't Cry for Me Argentina (Kısa Video)
1996 Evita
1996 Madonna: You Must Love Me (Kısa Video)
1994 Wellville'e Hoşgeldiniz

Senaryo

1999 Angela'nın Külleri
1996 Evita
1994 Wellville'e Hoşgeldiniz
1990 Gel Cenneti Gör
1987 Şeytan Çıkmazı
1976 Bagsi Malon
1974 Our Cissy (Kısa Film)
1974 Footsteps (Kısa Film)
1971 Küçük Sevgili

Televizyon

1976 No Hard Feelings (TV Filmi)

Oyuncu

2003 Ölümle Yaşam Arasında
1999 Angela'nın Külleri
1996 Evita
1991 Gençlik Ateşi
1978 Geceyarısı Ekspresi

Görev Aldığı Yapımlar

Alan Parker Fotoğrafları

Alan Parker Haberleri

Portreler


Vizyondakiler