Alba Rohrwacher

Alba Rohrwacher

Alba Rohrwacher
Oyuncu

Doğum Tarihi: 27.2.1979

Doğum Yeri: Floransa, İtalya

İtalyan aktris.

Tam adı Alba Caterina Rohrwacher'dir. Alba Rohrwacher, bir Alman baba ve İtalyan bir annenin kızı olarak Floransa'da dünyaya geldi. Roma'daki Centro Sperimentale di Cinematografia'da oyunculuk eğitimi aldı. Kızkardeşi yönetmen Alice Rohrwacher'tir.

İlk kez 2004 yapımı L'amore ritrovato'da rol aldı. 2008'de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında David di Donatello ödülüne layık görüldü. 2009'da Pupi Avati's Giovanna's Father filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu dalında bir David di Donatello daha aldı. 2009 Berlin Uluslararası Film Festivali'nde Shooting Stars Award ödülüne layık görüldü.

6 Eylül 2014'te Rohrwacher, İtalyan yönetmen Saverio Costanzo'nun çektiği bir film olan Hungry Hearts'da Venedik Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu dalında Volpi Kupasını kazandı. Meryl Streep'in başkanlığında Berlinale 2017 jürisinin üyesiydi.

Filmografi

2020 Tre piani
2019 Magari
2019 Çarpıcı Kız (Kısa Film)
2019 Hellhole
2018 Angelo
2018 Troppa grazia
2018 Lazzaro felice
2018 Figlia mia
2017 The Place
2017 İsmail'in Hayaletleri
2016 L'ami - François d'Assise et ses frères
2016 Perfetti sconosciuti
2015 Sangue del mio sangue
2015 Viva la sposa
2015 Taj Mahal
2015 Masalların Masalı
2015 De Djess (Kısa Film)
2015 Vergine giurata
2014 Aç Kalpler
2014 Mucizeler
2013 Con il fiato sospeso (Kısa Film)
2013 Via Castellana Bandiera
2012 Il comandante e la cicogna
2012 Bella addormentata
2012 Mutluluk
2011 Tormenti - Film disegnato (Seslendirme)
2011 Missione di pace
2010 La solitudine dei numeri primi
2010 Sorelle Mai
2010 Diarchia (Kısa Film)
2010 Cosa voglio di più
2009 In carne e ossa
2009 L'uomo che verrà
2009 La seconda famiglia (Kısa Film)
2009 Benim Adım Aşk
2009 Due partite
2008 Il papà di Giovanna
2008 Sessiz Kaos
2008 Riprendimi
2007 Non c'è più niente da fare
2007 Part deux (Kısa Film)
2007 Nelle tue mani
2007 Giorni e nuvole
2007 Piano, solo
2007 Voce del verbo amore
2007 Abim Evin Tek Çocuğu
2006 Ultravioletto (Kısa Film)
2006 4-4-2 - Il gioco più bello del mondo
2006 Il regista di matrimoni
2005 Melissa P.
2005 Kiss Me Lorena
2005 Fare bene mikles (Kısa Film)
2004 Tre bugie (Kısa Film)
2004 L'amore ritrovato
2004 The Screen (Kısa Film)

Televizyon

2018 L'amica geniale (Anlatıcı)
2018 Il miracolo
2014 Ferite a morte (Belgesel Film - Anlatıcı)
2007 Maria Montessori: una vita per i bambini (TV Filmi)
2007 Il pirata: Marco Pantani (TV Filmi)
2006 Il vizio dell'amore
2005 Angela (TV Filmi)
2004 Don Matteo

Görev Aldığı Yapımlar

Alba Rohrwacher Fotoğrafları

Alba Rohrwacher Haberleri