Alejandro Amenábar

Alejandro Amenábar

Alejandro Amenábar
Müzik, Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 31.3.1972

Doğum Yeri: Santiago, Şili

İspanyol asıllı Şilili oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Tam adı Alejandro Fernando Amenábar Cantos'tur. Babası Şilili, annesi ise İspanyol kökenlidir. Ailesi, kendisi henüz 1 yaşındayken 1973 yılında, askeri diktatör Augusto Pinochet rejimi yüzünden İspanya'ya kaçar. Madrid'de Universidad Complutense Üniversitesi'nde iletişim bilimleri tahsiline başlayan Amenabar, kısa süre sonra tamamen film sanatına döner. Başta ilk eseri La cabeza olmak üzere birçok kısa filmi ile ödüllere layık görülür. İlk filmi 1996 yılı yapımı Tez ile 1997 yılında Goya film ödülünü kazanır. 1997 yılında çektiği Aç Gözünü filmiyle dünya çapında tanınmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2019 Mientras dure la guerra
2017 Danielle (Kısa Film)
2015 Korku Terapisi
2015 Vale (Kısa Film)
2013 Nancys Rubias: Me encanta (I Love It) (Kısa Video)
2009 Agora
2004 İçimdeki Deniz
2001 Diğerleri
1997 Aç Gözünü
1996 Tez
1995 Luna (Kısa Film)
1992 Himenóptero (Kısa Film)

Televizyon

2020 El tesoro del Cisne Negro

Yapımcı

2019 Mientras dure la guerra
2015 Korku Terapisi
2010 El mal ajeno
2004 İçimdeki Deniz
2004 El soñador (Kısa Film)
1996 Tez

Senaryo

2019 Mientras dure la guerra
2017 Danielle (Kısa Film)
2015 Korku Terapisi
2015 Vale (Kısa Film)
2009 Agora
2004 İçimdeki Deniz
2004 El soñador (Kısa Film)
2001 Vanilla Sky
2001 Diğerleri
1997 Aç Gözünü
1996 Tez
1995 Luna (Kısa Film)
1992 Himenóptero (Kısa Film)

Televizyon

2020 El tesoro del Cisne Negro

Oyuncu

2009 Spanish Movie
1999 Nadie conoce a nadie
1997 Aç Gözünü
1995 Luna (Kısa Film)
1992 Himenóptero (Kısa Film)

Televizyon

2006 Películas para no dormir: Regreso a Moira (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

  • Savaşın Gölgesinde, While at War / Mientras dure la guerra, 2019, Yönetmen, Senarist, Yapımcı, Müzik
  • Korku Terapisi, Regression, 2015, Yönetmen, Senarist, Yapımcı
  • Agora, 2009, Yönetmen, Senarist
  • İçimdeki Deniz, Mar adentro (The Sea Inside), 2004, Yönetmen, Senarist, Yapımcı, Müzik
  • Diğerleri, The Others, 2001, Yönetmen, Senarist, Müzik
  • Vanilla Sky, 2001, Senarist
  • Aç Gözünü, Abre Los Ojos, 1997, Yönetmen, Senarist, Müzik
  • Tez, 1996, Yönetmen, Senarist, Müzik

Alejandro Amenábar Fotoğrafları

Alejandro Amenábar Haberleri