Aleksandar Aleksiev

Aleksandar Aleksiev

Aleksandar Aleksiev
Oyuncu

Doğum Yeri: Sofya, Bulgaristan

Rus kökenli Bulgar yapımcı ve oyuncu.

Oyunculuk kariyerine, 2012’de onur öğrencisi olarak Adelphi Üniversitesi’nden mezun olduğu New York’ta başladı. Aleksandar ilk uzun metraj şöhretini Keira Knightley, Chris Pine ve Sir Kenneth Branagh ile birlikte oynadığı Jack Ryan ile kazandı. Bunu müteakiben I Spit In Your Grave 2’de başrol üstlendi. Aleksandar son olarak yeni BBC TV’deki komedi/drama dizisi Our Men’de David Mitchell ile birlikte rol aldı.

Aleksandar Bulgaristan’da beğeni kazanan bir dizi bağımsız film yaptı ve en çok da ödüllü yönetmen Pavel G. Vesnakov ile beraber çalışmasıyla ve Mezarına Tükürecegim 2 (2013), Jack Ryan: Gölge Ajan (2014) ve Stolen Life (2016) filmleriyle tanınmıştır.

Filmografi

2018 Premières vacances
2017 The One You Follow (Kısa Film)
2017 Heights
2017 Radiogram
2017 Another Mother's Son
2017 Voevoda
2016 Peeshtite obuvki
2015 Zeus (Kısa Film)
2015 Solveig (Kısa Film)
2014 Amber (Kısa Film)
2014 Jack Ryan: Gölge Ajan
2013 Frank's Inertia (Kısa Film)
2013 Pride (Kısa Film)
2013 Mezarına Tüküreceğim 2
2012 The Paraffin Prince (Kısa Film)
2011 Innocent Sinner (Kısa Film)
2008 Pesticide

Televizyon

2017 Absentia (Mini Dizi)
2016 Stolen Life
2016 Silent Witness
2015 Doctors
2015 Liaisons
2013 Ambassadors (Mini Dizi)
2005 Le dernier seigneur des Balkans (Mini Dizi)

Yapımcı Olarak

2016 88MHz (Belgesel)
2016 The House (Kısa Film)
2013 The Bridge (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

Aleksandar Aleksiev Fotoğrafları

Aleksandar Aleksiev Haberleri

Portreler