Aleksandr Kajdanovsky

Aleksandr Kajdanovsky

Aleksandr Kajdanovsky
Oyuncu

Doğum Tarihi: 23.7.1946

Ölüm Tarihi: 2.12.1965

Doğum Yeri: Rostovskaya oblast, Rusya

Rus oyuncu, senarist ve yönetmen.

Tam adı Aleksandr Leonidovich Kaydanovskiy'dir. Propavshaya ekspeditsiya (1975), Zolotaya rechka (1977), Test pilota Pirxa (1979), İz Sürücü (1979) filmleriyle tanınmıştır.

Filmografi

1995 Pribytie poezda
1995 Ispoved neznakomtsu
1994 Büvös vadász
1993 Lza ksiecia ciemnosci
1993 El aliento del diablo
1992 Son smeshnogo cheloveka (Kısa Film – Anlatıcı)
1992 Listopad
1988 Pereval (Kısa Film – Anlatıcı)
1988 Novye priklyucheniya yanki pri dvore korolya Artura
1987 Khareba da Gogia
1987 Desyat negrityat
1985 Kontrakt (Kısa Film)
1983 Karusel (TV Filmi – Seslendirme)
1982 Atsiprasau
1981 Rasskaz neizvestnogo cheloveka
1981 Faktas
1980 Vozvrashchenie (Kısa Film – Seslendirme)
1980 Spasatel
1979 Test pilota Pirxa
1979 Telokhranitel
1979 Povorot
1979 İz Sürücü
1977 Vpered, vremya! (Kısa Film)
1977 Zolotaya rechka
1977 Kto poedet v Truskavets
1975 Sleduyu svoim kursom
1975 Propavshaya ekspeditsiya
1975 Pod kryshami Monmartra
1975 Moy dom, teatr
1975 Brillianty dlya diktatury proletariata
1974 Svoy sredi chuzhikh, chuzhoy sredi svoikh
1974 Deti Vanyushina
1973 Chetvyortyy
1972 Matematik i chyort (Kısa Film)
1972 Pyatnadtsataya vesna
1972 Igrok
1970 Spokoynyy den v kontse voyny (Kısa Film)
1967 Anna Karenina
1967 Tainstvennaya stena

Televizyon

1996 Propavshaya ekspeditsiya
1985 Dva bileta v Indiyu (Kısa Film – Seslendirme)
1982 Kafedra (TV Filmi)
1981 I s vami snova ya... (TV Filmi)
1980 Rafferty (TV Filmi)
1978 Zhizn Betkhovena (TV Filmi)
1977 Eto bylo v Kokande (Mini Dizi)
1976 Moyo delo (TV Filmi)
1976 Kak vazhno byt seryoznym (TV Filmi)
1973 Krakh inzhenera Garina (Mini Dizi)
1972 Byloe i dumy
1972 Shantazh (TV Filmi)
1971 Sobaka Baskerviley (TV Filmi)
1970 Drama na okhote (TV Filmi)
1969 Pervaya lyubov (TV Filmi)

Yönetmen

1990 Alphaville: For a Million (Kısa Video)
1989 Songlines (Video)
1989 Zhena kerosinshchika
1987 Gost
1985 Prostaya smert
1984 Iona, ili Khudozhnik za rabotoy (Kısa Film)
1983 Sad (Kısa Film)

Senaryo

1989 Zhena kerosinshchika
1987 Gost
1985 Prostaya smert
1984 Iona, ili Khudozhnik za rabotoy (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

Aleksandr Kajdanovsky Fotoğrafları

Aleksandr Kajdanovsky Haberleri