Alex Lawther

Alex Lawther

Alex Lawther
Oyuncu

Doğum Tarihi: 4.5.1995

Doğum Yeri: Hampshire, İngiltere

İngiliz tiyatro, sinema, televizyon ve radyo oyuncusu.

1995 yılında Güney İngiltere'deki Hampshire bölgesinde doğdu. Ailesi hukukçu olan Lawther'ın en büyük ağabeyi olan Cameron Lawther ise X-Men: Birinci Sınıf, Dünya Savaşı Z, Ejderha Dövmeli Kız gibi filmlerin yapım ekibinde çalışmıştır. 2010 yılında çekilen 'The Fear' adlı kısa filmde ilk rolünü oynamıştır. King's College London'da tarih eğitimi almıştır. The Imitation Game ise ilk önemli oyunculuk deneyimi olmuştur. Bu filmde canlandırdığı Alan Turing rolüyle, Londra Film Eleştirmenleri Birliği'nin Yılın Genç İngiliz Performans Sanatçısı ödülünü kazanmıştır.

Filmografi

2018 Hayalet Hikayeleri
2017 Freak Show
2017 Goodbye Christopher Robin
2016 Departure
2014 The Imitation Game
2014 X+Y
2013 Benjamin Britten: Peace and Conflict

Televizyon

2017 Carnage
2017 The End of the F***ing World
2017 Howards End (Mini Dizi)
2016 Black Mirror
2014 Holby City

Tiyatro

2015 Crushed Shells and Mud
2014 The Glass Supper
2013 Fault Lines
2012 South Downs
2011 South Downs

Radyo

2015 Decline and Fall
2014 How to Say Goodbye Properly
2014 Rock Me Amadeus
2013 South Downs

Görev Aldığı Yapımlar

Alex Lawther Fotoğrafları

Portreler