Alfonso Cuarón

Alfonso Cuarón

Alfonso Cuarón
Görüntü Yönetmeni, Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 28.11.1961

Doğum Yeri: Meksiko, Meksika

Meksikalı senarist, yapımcı ve yönetmen.

Tam adı Alfonso Cuarón Orozco'dur. A Little Princess (1995), Y Tu Mamá También (2001), Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004), Children of Men (2006) ve Gravity (2013) filmleriyle tanınmıştır. Gravity filmiyle En İyi Yönetmen ve En İyi Düzenleme dallarında Akademi Ödülü kazanmıştır. Yönetmen bu ödüllerle Akademi Ödülü kazanan ilk Latin Amerikalı unvanını da kazanmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2018 Roma
2013 Gravity
2007 The Possibility of Hope (Kısa Belgesel Video)
2006 Children of Men
2006 Parc Monceau (Kısa Film)
2004 Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
2001 Y Tu Mamá También
1998 Great Expectations
1995 A Little Princess
1991 Sólo con Tu Pareja
1983 Who's He Anyway (Kısa Film)
1983 Vengeance Is Mine (Kısa Film)
1983 Cuarteto para el fin del tiempo (Kısa Film)

Senaryo

2018 Roma
2013 Gravity
2007 The Shock Doctrine (Kısa Belgesel)
2006 Children of Men
2006 Parc Monceau (Kısa Film)
2001 Y Tu Mamá También
1991 Sólo con Tu Pareja
1983 Who's He Anyway (Kısa Film)
1983 Vengeance Is Mine (Kısa Film)
1983 Cuarteto para el fin del tiempo (Kısa Film)

Yapımcı

2018 Roma
2013 Gravity
2007 The Shock Doctrine (Kısa Belgesel)
2007 The Possibility of Hope (Kısa Belgesel Video)
2001 Y Tu Mamá También
1991 Sólo con Tu Pareja

Televizyon

Yönetmen

2014 Believe
1993 Fallen Angels
1989 La Hora Marcada

Senaryo

2014 Believe
1989 La Hora Marcada

Görev Aldığı Yapımlar

Alfonso Cuarón Fotoğrafları

Alfonso Cuarón Haberleri