Alfre Woodard

Alfre Woodard

Alfre Woodard
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 8.11.1952

Doğum Yeri: Oklahoma, ABD

ABD'li oyuncu.

Afrika kökenli bir ailenin kızı olarak Oklahoma'da dünyaya geldi. Boston Üniversitesi Drama bölümü mezunudur. Kamera önüne çıktığı 1978 yılından günümüz kadar 120 yapımda rol almıştır. Altın Küre ve Emmy ödüllü Miss Evers' Boys (1997): Emmy ödüllü The Practice (1997), L.A. Law (1986) ve Hill Street Blues (1981) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2021 Fatherhood
2019 The Investigation: A Search for the Truth in Ten Acts (Video)
2019 Clemency
2019 Aslan Kral (Seslendirme)
2019 Juanita
2018 Saint Judy
2017 Burning Sands
2016 So B. It
2016 Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı
2015 Mississippi Grind
2015 Knucklehead
2014 Annabelle
2013 12 Yıllık Esaret
2013 The Door (Kısa Film)
2008 The Family That Preys
2008 Reach for Me
2008 Bury Me Standing
2008 AmericanEast
2008 American Violet
2006 Take the Lead
2006 Something New
2005 Güzellik Salonu
2004 Gizemli parçalar
2003 The Singing Detective
2003 Radyo
2003 Nat Turner: A Troublesome Property (Belgesel)
2003 Kor
2002 Thornberry Ailesi (Seslendirme)
2002 Baby of the Family
2001 K-PAX
2000 What's Cooking?
2000 Love & Basketball
2000 Kayıp ruhlar
2000 John Henry (Kısa Film - Anlatıcı)
2000 Dinozor (Seslendirme)
1999 The Wishing Tree
1999 Mumford
1999 Funny Valentines
1998 Secrets (Kısa Film)
1998 Down in the Delta
1997 The Brave Little Toaster to the Rescue (Video - Seslendirme)
1996 Uzay Yolu: İlk Temas
1996 İlk korku
1996 Follow Me Home
1996 A Step Toward Tomorrow
1995 Yorgan hikâyesi
1995 Statistically Speaking (Kısa Film)
1994 Mavi Nokta
1994 Crooklyn
1993 Heart and Souls
1993 Bopha!
1992 The Gun in Betty Lou's Handbag
1992 Rich in Love
1992 İhtiras Balığı
1991 Şehrin Kalbi
1991 Pretty Hattie's Baby
1989 Miss Firecracker
1988 Benim Gecem
1986 Onur meselesi
1984 Go Tell It on the Mountain
1983 Cross Creek
1980 HealtH
1978 Remember My Name

Televizyon

2019 See
2018 Empire
2018 Talihsiz Serüvenler Dizisi
2018 Luke Cage
2015 The Last Ship
2015 State of Affairs
2013 Copper
2012 Private Practice
2012 True Blood
2012 Steel Magnolias (TV Filmi)
2011 Grey's Anatomy
2011 Memphis Beat
2010 Three Rivers
2010 Black Panther (Mini Dizi - Seslendirme)
2009 Maggie Hill (TV Filmi)
2008 My Own Worst Enemy
2007 Pictures of Hollis Woods (TV Filmi)
2006 Umutsuz Ev Kadınları
2006 The Water Is Wide (TV Filmi)
2005 Inconceivable
2003 The Practice
2003 Static Shock (Mini Dizi - Seslendirme)
2003 A Wrinkle in Time (TV Filmi)
2001 The Wild Thornberrys: The Origin of Donnie (TV Filmi – Seslendirme)
2000 Holiday Heart (TV Filmi)
1998 Homicide: Life on the Street
1997 Happily Ever After: Fairy Tales for Every Child (Seslendirme)
1997 Adventures from the Book of Virtues (Seslendirme)
1997 The Member of the Wedding (TV Filmi)
1997 Miss Evers' Boys (TV Filmi)
1996 Special Report: Journey to Mars (TV Filmi)
1996 Gulliver's Travels (Mini Dizi)
1995 The Piano Lesson (TV Filmi)
1994 Frasier (Seslendirme)
1994 Race to Freedom: The Underground Railroad (TV Filmi)
1990 Blue Bayou (TV Filmi)
1989 A Mother's Courage: The Mary Thomas Story (TV Filmi)
1988 St. Elsewhere
1988 The Child Saver (TV Filmi)
1987 The Line (TV Filmi)
1987 Mandela (TV Filmi)
1986 L.A. Law
1986 Unnatural Causes (TV Filmi)
1985 Sara
1985 Faerie Tale Theatre
1985 American Playhouse
1985 Words by Heart (TV Filmi)
1984 Sweet Revenge (TV Filmi)
1983 Hill Street Blues
1983 Tucker's Witch
1982 The Ambush Murders (TV Filmi)
1981 The Sophisticated Gents
1981 Palmerstown, U.S.A.
1981 Enos
1980 Beyaz gölge
1979 Freedom Road (TV Filmi)
1978 The Trial of the Moke (TV Filmi)

Yapımcı

2019 Juanita
2019 Clemency
2014 Soft Vengeance: Albie Sachs and the New South Africa (Belgesel)
1999 Funny Valentines
1998 Down in the Delta
1991 Pretty Hattie's Baby

Görev Aldığı Yapımlar

Alfre Woodard Fotoğrafları

Alfre Woodard Haberleri

Portreler


Vizyondakiler