Ali Atay

Ali Atay

Ali Atay
Oyuncu, Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 20.4.1976

Doğum Yeri: Rize, Türkiye

Türk oyuncu, müzisyen ve film yönetmeni. Tam adı Dursun Ali Atay'dır.

20 Nisan 1976 tarihinde Rize'de doğdu. 1999’da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Ali Atay 'Şapkadan Babam Çıktı' adlı dizide başarısız illüzyonist Maksut’u oynamıştır. TRT'de 3 sezon boyunca yayınlanan Leyla ile Mecnun adlı komedi dizisinde oynadığı Mecnun Çınar karakteriyle çok büyük bir başarı yakalamıştır. Dizi yayından kaldırıldıktan sonra aynı dizi ekibi ile beraber çekilen ve Star TV'de yayınlanan Ben de Özledim dizisinde kendini oynamıştır. Ayrıca, Leyla ile Mecnun ekibinin kurmuş olduğu Leyla The Band grubunun vokalistidir.

2014 Haziranı'nda ilk kez yönetmen koltuğuna oturduğu Limonata adlı başrollerinde Serkan Keskin ve Ertan Saban'ın bulunduğu sinema filminin çekimlerine başlamıştır. ATV'de yayınlanan Mutlu Ol Yeter adlı dizide başrol oyuncusu olarak rol almıştır. Dizide Atay'ın yanı sıra Aslı Enver, Öner Erkan ve Ertan Saban da rol almıştır. Atay son olarak masum adlı internet dizisinde rol almıştır.

Özel hayatı

2008 senesinde Ebru Cansız ile evlenmiş ancak 2013 senesinde boşanmışlardır.

Filmografi

Yönetmen Olarak

2018 Ölümlü Dünya
2015 Limonata (Ayrıca senarist)

Oyuncu Olarak

2017 Ayla
2015 Gaza Gelen Adam
2013 Sen Aydınlatırsın Geceyi
2010 Vay Arkadaş
2009 40
2007 İyi Seneler Londra
2005 Çanta (Kısa Film)
2005 O Şimdi Mahkum

Televizyon

2015 Mutlu Ol Yeter
2013 Ben de Özledim
2011 Leyla ile Mecnun
2010 Gönül Ferman Dinlemiyor
2010 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi
2010 Kılıç Günü
2009 Yapma Diyorum
2008 Kurtlar Vadisi Pusu
2008 Eşref Saati
2007 Hayat Kavgam
2006 Cemile
2004 Çınaraltı
2004 Çeşm-i Bülbül
2004 Kırlangıç (TV Filmi)
2003 Şapkadan Babam Çıktı
2001 Aşkım Aşkım
2000 7 Numara
2000 Artık Çok Geç
1998 İkinci Bahar

Web Dizisi

2017 Masum

Şarkılar

Sevdalılar Beni Anlar
Falan Filan (Ezgi Asaroğlu ile düet)
Gitmek İstersen
Doktor
Eksik Bir Şey mi Var?
Vay Be!
Bu Kıza Kadar (Serkan Keskin ve Osman Sonant ile düet)
Kolpa (Serkan Keskin, Osman Sonant, Cengiz Bozkurt ve Ahmet Mümtaz Taylan ile düet)
Gökte Yıldız Ay misun? (Serkan Keskin ve Osman Sonant ile düet)
Elindedir Bağlama (Serkan Keskin ve Osman Sonant ile düet)
Beni Affet
Sen de mi Leyla?
Ben de Özledim (Serkan Keskin ve Cengiz Bozkurt ile düet)
İtirazım Var (Serkan Keskin ve Osman Sonant ile düet)
Batsın Bu Dünya (Serkan Keskin ve Osman Sonant ile düet)
Kalenin Bedenleri (Serkan Keskin, Osman Sonant, Ahmet Mümtaz Taylan ve Cengiz Bozkurt ile düet)
Yokluğunda (Leyla The Band)
Aşk Bitti (Leyla The Band)
Belki - Şimdi Gitmek Vakti (Leyla The Band)
Ramazan (Leyla The Band)
İster Gel İster Gelme (Leyla The Band)
Bu Gala Daşlı Gala (Cengiz Bozkurt, Ahmet Mümtaz Taylan ve Osman Sonant ile düet)
Of (Leyla The Band)
Zaman (Leyla The Band)
Umutsuzum

Görev Aldığı Yapımlar

Ali Atay Fotoğrafları

Ali Atay İle İlgili Haberler