Ali Atay

Ali Atay

Ali Atay
Oyuncu, Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 20.4.1976

Doğum Yeri: Rize, Türkiye

Türk oyuncu, müzisyen, senarist ve yönetmen.

Tam adı Dursun Ali Atay'dır. 1999 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. 'Şapkadan Babam Çıktı' adlı dizide başarısız illüzyonist Maksut’u oynamıştır. TRT'de 3 sezon boyunca yayınlanan Leyla ile Mecnun adlı komedi dizisinde oynadığı Mecnun Çınar karakteriyle çok büyük bir başarı yakalamıştır. Dizi yayından kaldırıldıktan sonra aynı dizi ekibi ile beraber çekilen ve Star TV'de yayınlanan Ben de Özledim dizisinde kendini oynamıştır. Ayrıca, Leyla ile Mecnun ekibinin kurmuş olduğu Leyla The Band grubunun vokalistidir.

2014 yılı Haziran ayında ilk kez yönetmen koltuğuna oturduğu ve başrollerinde Serkan Keskin ve Ertan Saban'ın bulunduğu Limonata adlı sinema filminin çekimlerine başlamıştır. ATV'de yayınlanan Mutlu Ol Yeter adlı dizide başrol oyuncusu olarak rol almıştır. Dizide Atay'ın yanı sıra Aslı Enver, Öner Erkan ve Ertan Saban da rol almıştır.

2008 senesinde Ebru Cansız ile evlenmiş ancak 2013 senesinde boşanmışlardır.

Filmografi

Yönetmen

2018 Ölümlü Dünya
2015 Limonata

Senaryo

2018 Ölümlü Dünya
2015 Limonata

Oyuncu

2018 Turkish'i Dondurma
2018 Noah Land
2017 Ayla
2015 Gaza Gelen Adam
2013 Sen Aydınlatırsın Geceyi
2010 Vay Arkadaş
2009 40
2007 İyi Seneler Londra
2005 Çanta (Kısa Film)
2005 O Şimdi Mahkum

Televizyon

2017 Masum (Web Dizi)
2015 Mutlu Ol Yeter
2013 Ben de Özledim
2011 Leyla ile Mecnun
2010 Gönül Ferman Dinlemiyor
2010 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi
2010 Kılıç Günü
2009 Yapma Diyorum
2008 Kurtlar Vadisi Pusu
2008 Eşref Saati
2007 Hayat Kavgam
2006 Cemile
2004 Çınaraltı
2004 Çeşm-i Bülbül
2004 Kırlangıç (TV Filmi)
2003 Şapkadan Babam Çıktı
2001 Aşkım Aşkım
2000 7 Numara
2000 Artık Çok Geç
1998 İkinci Bahar

Ödülleri

2014 19. Sadri Alışık Ödülleri - Ayhan Işık Özel Ödülü, Sen Aydınlatırsın Geceyi
2008 19. Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, İyi Seneler - Londra

Görev Aldığı Yapımlar

Ali Atay Fotoğrafları

Ali Atay Haberleri